Angelina Jolie örökbefogadott gyereke mégsem árva

Vágólapra másolva!
Zahara Marley, akit nemrégiben fogadott örökbe Angelina Jolie, úgy tűnik, mégsem árva, legalábbis egy 18 esztendős etióp lány, Mentewab Dawi azt állítja, hogy ő az adoptált gyermek anyja.
Vágólapra másolva!

A hathónapos Zaharát idén nyáron fogadta örökbe Angelina Jolie, aki már korábban is adoptált egy kisfiút, a négy éves kambodzsai Maddoxot. A boldog családi életet - Brad Pitt oldalán - azonban most beárnyékolta az a hír, hogy egy 18 éves etióp lány, Mentewab Dawi a Sun magazinnak nyilatkozva kijelentette: kétségkívül ő a hathónapos Zahara igazi édesanyja.

Bár a fiatal lány azt állítja, hogy nem követeli vissza gyermekét - mert véleménye szerint Angelina sokkal jobb életet biztosít a kicsi számára, mint amit ő tudna adni Etiópiában -, az a tény, hogy Zahara nem árva kislány, még komoly jogi problémákat vethet fel, akkor is, ha csak a közvetítő cég tévedett.

Az ügy azért is kényes, mert amióta a hollywoodi hírességek örökbefogadási lázban égnek, világszerte megnőtt az érdeklődés az adoptálás lehetősége iránt. Csak Etiópiában az örökbefogadással foglalkozó közvetítő cégek forgalma a sokszorosára nőtt, mert egyre több család követi a hírességek példáját.
Ha azonban kiderül, hogy a gyermekek közvetítése nem tiszta (tehát élnek a szülők, és a babákat esetleg megvették tőlük), akkor ez a nemes gondolat hamar nemzetközi botránnyá fajulhat, ami főképpen a nevelőszülőkre váró árva gyerekeknek ártana a legtöbbet.