Éljen az élvezetekkel teli kerti munka!

Vágólapra másolva!
A STIHL akkumulátoros kerti eszközei alapvető funkciójukon túl számos módon használhatóak, ha egy kis találékonysággal és kreativitással tekintünk rájuk. A biztonság természetesen most is az első, de még így is akad bőven olyan plusz feladat, amit tökéletesen el tudnak látni az őszi és téli kerti munkák során. Összegyűjtöttük azt az öt dolgot, amiben remek társaink lehetnek a STIHL gépek!
Vágólapra másolva!
Forrás: STIHL

1. Szegélynyíróból fűnyíró olló

Minden kerttulajdonos számára ismerős szituáció, amikor vagy görnyedve, vagy a füvön hasalva, esetleg a sziklakertben egyensúlyozva, kezében egy fűnyíró ollóval próbálja meg levágni a nehezen elérhető helyeken burjánzó gazt. Többé azonban nem kell kínlódni, a STIHL HSA 25 akkus szegélynyírója ugyanis pillanatok alatt el tudja végezni ezt a feladatot is. Ráadásul, mivel egy remek teleszkópos nyél is vásárolható hozzá, még a lumbágó szerzésének lehetőségét is minimalizálni tudjuk. Kell ennél több?

2. Lambériázz okosan

Az STIHL hobbikertészek számára fejlesztett motorfűrészei nem csak a kisebb kerti munkákhoz, így a gallyazásra és az alacsonyabb fák kivágására alkalmas, hanem egy esetleges belső átalakítás során a fával kapcsolatos feladatokat is el tudjuk vele végezni. Tökéletesen megállja a helyét a tetőtér beépítésekor a gerendák méretre vágásánál, de a lambéria aprítását is nagyfokú precizitással tudjuk elvégezni. Minek vásárolnánk tucatnyi felesleges eszközt, ha egy STIHL van a birtokunkban?

3. Vége a fűnyírótisztításnak!

Ha Te is utálod a fűnyírást követően a frissen vágott, mindent összefoltozó, befogó fűmaradványokat kiszedni a fűnyíró kosarából, akkor az új legjobb barátod a STIHL lombfúvó lesz, ami nagy teljesítményének köszönhetően szabályosan kisöpör minden nyesedéket.

4. Felejtsd el a hólapátot és a végeláthatatlan avarseprést!

Hamarosan lehullanak a most csodásan zöldellő fák lombjai, mi pedig gyakorlatilag egy hónapig más sem fogunk csinálni, csak avart seperni és zsákolni, a tél beköszöntekor pedig előkapjuk a hólapátot és a friss havat kíséreljük meg vele újra és újra eltüntetni. Tesszük ezt akkor, ha nincs a birtokunkban egy STIHL lombfúvó. Ha viszont előrelátóak voltunk és beszereztünk egyet, akkor pofonegyszerűvé válik minden kellemetlennek hitt őszi-téli munka. Az avart, a kisebb gallyakat könnyedén egy kupacba tudjuk terelni, a havas időjárás érkezésével pedig pillanatok alatt el tudjuk vele tüntetni a friss havat mind a járdáról, mind pedig a kocsinkról.

5. A lehullott levél felszedésének legegyszerűbb módja

Anélkül, hogy az előbb említett végeláthatatlan avarseprés keserves folyamatát tovább boncolgatnánk, azt javasoljuk, kapd elő a fészerből Viking fűnyíródat és szaladj vele végig a lehullott levelekkel borított területen. A szárnylapátos kések ugyanis az aerodinamikus házban erős légáramlatot keltenek, amely a lehullott lombokat rendkívüli erővel a házban kialakított légterelő rendszeren keresztül a fűgyűjtő kosárba fújja. Ezután már nincs más dolgod, mint elővenni egy zsákot és beleborítani a kosár tartalmát. Zseniális, ugye?

Éljen az élvezetekkel teli kerti munka! Tekintsünk pozitívan a ránk váró feladatokra, hogy aztán azok végeztével megérdemelten teljen a pihenés. A STIHL akkumulátoros eszközeit Te is beszerezheted a szakkereskedésekben, vagy a webshopon keresztül.