Atomháborús hadgyakorlatot tartott Észak-Korea - fotó

Vágólapra másolva!
Észak-Korea nukleáris ellentámadást szimuláló, taktikai hadgyakorlatot tartott "szupernagy" rakétavetők bevetésével - közölte kedden a hivatalos észak-koreai állami hírügynökség, a KCNA.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Észak-Korea robotrepülőgépet és egy új légvédelmi rakétát tesztelt. Egy biztonságpolitikai szakértő arról beszélt, hogy hogyan is nézne ki, ha Észak-Korea atomtámadást indítana az Egyesült Államok ellen. Kim Dzsongünt dicsőítő új dalt mutattak be az észak-koreai állami tévécsatornán.

A hétfői hadgyakorlatot az ország vezetője, Kim Dzsongün irányította. 

A hadgyakorlat célja a nukleáris robbanófejjel ellátott rakéták kilövésére alkalmas "szupernagy" rakétavetők tesztelése volt, amelyek fontos szerepet töltenek be az állam nukleáris haderejének megerősítésében az azonnali ellentámadásra kiterjedő képessége terén

 - közölte a KCNA, hozzátéve, hogy a gyakorlat egyértelmű figyelmeztetés az országot provokáló ellenségeknek. Az észak-koreai hadsereg egységei a gyakorlat során a legmagasabb szintű nukleáris veszélyhelyzet esetén életbe lépő készültséget és a válaszcsapások végrehajtását gyakorolták. 

A rakéták a kijelölt szigeten pontosan értek célba 352 kilométeres távolságból

 - tette hozzá a KCNA. A hírügynökség szerint Kim rendkívül elégedett volt a hadgyakorlat eredményével és szorgalmazta, hogy a sereg tegyen további erőfeszítéseket a háborús elrettentésért, illetve ezért, hogy bármikor, bármilyen hirtelen helyzetben átvehessék az irányítást a háború kezdeményezésében. Dél-Korea hadserege még hétfőn jelentette, hogy Phenjan több rövidhatótávolságú ballisztikus rakétát lőtt ki a Japán-tenger felé.