A Star Wars-rajongók örülhetnek: végre a valóságban is meg lehet venni a bantha tejet

Fotó: Twitter
Vágólapra másolva!
A Csillagok háborújában az első különleges, földönkívüli ital ami felbukkan, az a bizonyos kék tej, amit Luke Skywalker iszik Owen bácsikájával. Ezt a legendás italt, az úgynevezett bantha tejet most az egyik cég piacra is dobja.
Vágólapra másolva!

A bantha tej – amiből 47 évvel ezelőtt, Luke Skywalker hosszan kortyolt a filmben nagybátyjával a Tatooine bolygón – gyógyhatással rendelkezik.

A valóságban, a TruMoo nevű tejitalgyártó cég által kifejlesztett termék 1 százalékos zsírszegény tejből készül, vanília ízesítésű és kék ételfestékkel színezték meg. Természetesen az ital palackja is kék.

A TruMoo itala április 17-én kerül a boltok polcaira, jelenleg csak az Egyesült Államokban, de lehetséges, hogy hamarosan importként is megjelenik majd, pár erre szakosodott, speciális üzletben.

Valójában eddig is létezett

A kaliforniai Anaheim Disney parkjában működő Star Wars Galaxy Edge részlegen az üzemeltetők mindent megtesznek azért, hogy elvarázsolják a Csillagok háborúja rajongóit. 

Éppen ezért a film legemlékezetesebb italáról, a kék tejről sem feledkeztek meg, ezért természetesen ez is szerepel az étlapjukon.

Közeledik a nagy nap

A nemzetközi Star Wars-napot minden év május negyedikén tartják a Csillagok háborúja-sorozat rajongói. 

A dátum eredete egy angol szójáték. A filmek visszatérő mondata, „Az erő legyen veled!” eredetileg, angol nyelven így hangzik: „May the force be with you!”, amit könnyen „May the fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) lehet értelmezni - írja a Mindmegette.hu.