Vak aligátort tartott háziállatként egy amerikai férfi

Vágólapra másolva!
New York állam környezetvédelmi hivatala március 12-én foglalta le az állatot, tulajdonosától, a 64 éves Tony Cavallarótól. A férfi nem hagyja annyiban a dolgot, szeretné visszakapni az Albert Edward névre keresztelt hüllőt. Támogatói is vannak, az ügyében indult petíciót csaknem 95 ezren írták alá.
Vágólapra másolva!

A 64 éves Toni Cavallaro és aligátora New York állam északi részén, az Erie megyei Hamburg településen éltek. Az állat 1990 óta volt Cavallaro tulajdonában, és az állam környezetvédelmi hivatala engedélyezte is neki az aligátor tartását, de az 2021-ben lejárt, és Cavallaro nem újította meg - írta a The Guardian.

Az évtizedek alatt jócskán megnőtt és meghízott aligátor beteg is volt: a hatóságok szerint a vakság mellet gerincbántalmai is voltak. Mint kiderült, 

a férfi egy földbe épített medencében tartotta az aligátort, és megengedte az érdeklődőknek, bemenjenek hozzá és megsimogassák,

 bár erről Cavallaro azt mondta, a látogatók csak rövid időre mentek be a medencébe, hogy pózoljanak az állattal, és akkor, amikor az aligátor aludt. 

Az állatot mindenesetre elvették a férfitól, de a közvélemény mellé állt:

A "Segítsetek visszaadni Albertet, az aligátort a gazdájának" elnevezésű petíciót vasárnapig mintegy 95 400-an írták alá. 

Cavallaro a petíciós oldalon azt írta, "elvették tőlem Albertet, mondván, hogy veszélybe sodortam vele az embereket. Mindenki, aki találkozott Alberttel vagy ismeri Albertet, tudja, hogy ez nem igaz. Jobban vigyáztam rá, mint a legtöbb ember a gyerekeire. Két évvel ezelőtt megváltoztatták a szabályokat arról, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy egy aligátort tarts. Már 34 éve nálam van, és mindet betartottam, és évente megújítottam az engedélyemet, ahogyan azt előírták." 

Az ügy bíróság elé kerül, Cavallaro pedig arra kérte támogatóit segítsenek neki visszakapni az aligátorát.