Négy rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson Berlinben

Fotó: ANP via AFP
Vágólapra másolva!
Négy rendőr megsebesült egy palesztinpárti megmozduláson szombat este Berlinben - közölte a német rendőrség egyik szóvivője.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, a hatóságok 49 "szabadságmegvonással járó intézkedést" tettek, illetve 39 büntetőeljárás indult. 

A megmozduláson, amelyet a német főváros Neukölln és Kreuzberg kerületeiben tartottak meg, mintegy 1500 aktivista vett részt. Ismét palesztinpárti jelszavakat skandáltak, illetve antiszemita megjegyzések is elhangzottak egy hangosbemondóval felszerelt járműből.

A tüntetés végén egyes demonstrálók palackkal dobálták meg a rendfenntartókat. A sebesülést elszenvedett rendőröket azonban nem kellett kivonni a bevetésből - tették hozzá a hatóságok.

A rendőrség szerint eljárás indult egyebek között a gyülekezés szabadságáról rendelkező törvény rendelkezéseinek megsértése, valamint hatósági személy elleni erőszak és fogvatartottak kiszabadításának kísérlete címén.    

Szombaton Hamburgban mintegy 2300-an tüntettek a Muslim Interaktiv nevű iszlamista szervezet megmozdulásán, amelyet a hatóságok csak szigorú feltételek és fokozott rendőri jelenlét mellett engedélyeztek.

A Hamász palesztin terrorszervezet tavaly október 7-i összehangolt, Izrael elleni támadása és Izrael gázai hadművelete hatására Berlinben folyamatosan utcára vonulnak aktivisták. A tüntetéseken gyakran van rendbontás is.