Pánik az ukrán vezetésben és Nyugaton: megsemmisítő orosz támadás indul

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.03.21., UkránOroszháború,
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Alekszandr Szirszkij, az ukrán vezérkari főnök nemrég elismerte, hogy a helyzet szinte az egész hadszíntéren bonyolult. A nyugati országok aggódni kezdtek amiatt, hogy Oroszország újabb áttörést érhet el ezen a nyáron.
Vágólapra másolva!

A nyugati országok attól tartanak, hogy az orosz fegyveres erők a nyáron újabb áttöréseket érhetnek el a különleges művelet ukrajnai övezetében – mondta Alissa de Carbonnel, az International Crisis Group európai és közép-ázsiai programigazgató-helyettese – írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Sokan tartanak attól, hogy elérhetünk egy olyan fordulópontot, ahol potenciálisan valódi orosz áttöréseket láthatunk idén nyáron

– nyilatkozta a Politico című brüsszeli lapnak. A cikk megjegyzi, hogy annak ellenére, hogy az EU nemrég 5 milliárd euróról állapodott meg, hogy részben visszatérítse a tagállamoknak az Ukrajnába irányuló újabb fegyverszállítmányokat, a helyzet a harctéren továbbra is szörnyű.

Március 13-án az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Alekszandr Szirszkij elismerte, hogy a helyzet szinte az egész hadszíntéren bonyolult.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter február 27-én azt mondta, hogy az ukrán hadsereg több mint 444 ezer embert veszített a "különleges katonai művelet" során. A 2024-es év eleje óta naponta átlagosan 800 embert veszítenek az ukránok a hírügynökség szerint.