Lerúgott a lépcsőről a nőt egy svájci férfi, óriási a felháborodás Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Thaiföld visszavonta annak a svájci férfinak a vízumát, aki a hírek szerint megrúgott egy helyi nőt, aki a phuketi villája melletti lépcsőn ült.
Vágólapra másolva!

A botrány egy február 24-i incidens után robbant ki. Az interneten terjedő videón is látható, amint a 45 éves Fehr, aki egy thaiföldi elefántmenhely ügyvezető igazgatója hátba rúgta Thandao Chandamot, miközben ő és barátnője a bérelt villájuk előtti lépcsőn ültek. Urs Fehr és thaiföldi felesége, Khanuengnit először azt mondták, hogy a nő behatolt a házukba. Később bocsánatot kértek.

Később több száz feldühödött helyi lakos gyűlt össze a tengerparti villájuk előtt, követelve Fehr kiutasítását az országból.

Becslések szerint több mint 100 000 külföldi él Phuketen. A sziget Thaiföld egyik legnépszerűbb üdülőhelye, ahová évente turisták milliói látogatnak el. Khanuengnit állítólag már máskor is szidalmazta Thandaot, aki orvosként dolgozik Phuketen.

A svájci férfi azt mondta, hogy nem ő rúgta meg Thandaót, hanem a nő megcsúszott, miközben felé sétált.

 

Az incidens visszatetszést váltott ki a helyiek körében, sokan sürgették a hatóságokat, hogy vonják vissza Fehr vízumát, és követelték, hogy állítsák vissza a nyilvános hozzáférést a birtokához közeli strandhoz.

Később egy vizsgálat megállapította, hogy a villa lépcsője illegálisan épült közterületre, így a hatóságok elrendelték azok eltávolítását.

Az orvos feljelentést tett a rendőrségen az incidens miatt, és a hatóságok szerdán közölték, hogy testi sértés miatt vádat emeltek.

A bevándorlási tisztviselők közölték, hogy őrizetbe veszik Fehrt, de egyelőre Thaiföldön maradhat.

Srettha Thavisin miniszterelnök az incidens után azt mondta, hogy utasította a rendőrséget és az idegenforgalmi tisztviselőket, hogy fokozottan figyeljenek arra, hogy a külföldi állampolgárok is betartsák a thaiföldi törvényeket - írta a BBC.