Kettétört egy Boeing 727-es, miután egy másik repülőgépnek ütközött - fotók

Boeing, repülőgép, repülőtér, baleset, Malakal
A leszállás után letért a futópályáról, majd egy korábban ugyanott balesetezett MD-82-es roncsának ütközött és kettétört a Safe Air Company Boeing 727-200F repülőgépe
Vágólapra másolva!
Hatalmas baleset történt a dél-szudáni Malakal repülőterén: a Safe Air Company Boeing 727-200F repülőgépe épphogy csak leszállt, a földetérés után rögtön letért a futópályáról, majd nekiütközött egy korábban ugyanott balesetet szenvedett MD-82-es roncsának. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy a Boeing gép kettétört.
Vágólapra másolva!

A Safe Air Company légitársaság 1979-ben gyártott, 5Y-IRE lajstromjelű, Boeing 727-2Q9 (F) típusú áruszállító repülőgépe Jubából tartott Malakalba vasárnap - írja az Airportal.hu.

A leszállás közben azonban a repülőgép letért a futópályáról, és nekiütközött egy néhány hónappal korábban ugyanott balesetezett repülőgép roncsának.

Az ütközés erejétől a Boeing 727-es törzse a szárny mögötti részen kettévált, de összetört a repülőgép egyik szárnya és orr része is. Szerencsére a 7 fős személyzet sérülések nélkül hagyta el a fedélzetet az Eyeradio helyi portál szerint.

A balesetben érintett másik repülőgép az African Express Airways McDonnell Douglas MD-82-ese volt, ami február 9-én ugyanitt szenvedett balesetet, és roncsait még azóta sem szállították el a helyszínről.