Beismerték: háborúra készül a lengyel kormány

Donald Tusk lengyel miniszterelnök részt vesz a II. világháború kitörésének 75. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepségen a Gdansk melletti Westerplatte-félszigeten
Vágólapra másolva!
Egy háború előtti időszakban élünk – jelentette ki a lengyel miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

„A háború utáni korszak elmúlt. 

Új időket élünk: a háború előtti korszakot. 

Ezért a NATO és az Európa és Amerika közötti szolidaritás fontosabb, mint valaha” – erről írt közösségi oldalán Donald Tusk. 

A lengyel miniszterelnök erről nemrég az Európai Néppárt kongresszusán is beszélt, akkor úgy fogalmazott: A boldog nyugalom ideje lejárt.

Donald Tusk egyébként

Nincs egyedül háborús véleményével kormányában. 

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, nem tartja elképzelhetetlennek NATO-erők ukrajnai bevetését Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter sem.

A NATO-csapatok jelenléte Ukrajnában nem elképzelhetetlen. Üdvözlöm Emmanuel Macron francia elnök kezdeményezését 

– írta Radoslaw Sikorski péntek este az X platformon. Szerinte Macron javaslata azt jelenti, hogy „Putyinnak kell félnie, ahelyett, hogy mi félnénk Putyintól”.

Az elmúlt hetekben minden korábbinál közelebb került a harmadik világháború kitörése. Emmanuel Macron azzal, hogy bejelentette, nem zárja ki a nyugati csapatok küldését Ukrajnába, gyakorlatilag közvetlen háborúra szólított fel Európa és az oroszok között - írja a Magyar Nemzet.