Kertben ásott egy angliai férfi, második világháborús bombát talált

Vágólapra másolva!
Egy világháborús bombát találtak egy lakóház hátsó kertjében az angliai Plymouthban. A rendőrség evakuálta az embereket a háborús robbanószerkezet kétszáz méteres körzetében.
Vágólapra másolva!

A devoni és cornwalli rendőrség riadót rendelt el, és kedden evakuálta az embereket a háborús robbanószerkezet kétszáz méteres körzetében. Kordonnal kerítették körbe a területet. A házaikból kitelepített lakosoknak a helyi könyvtárban és a közösségi központokban ajánlottak menedéket, és azt tanácsolták nekik, hogy ne menjenek az utcára. 

A királyi haditengerészet bombaszakértői továbbra is a helyszínen vannak.

A rendőröket 10:30 körül hívták ki az egyik ingatlanához, miután egy férfi elmondta, hogy a kertjében az építkezés során egy bombát talált.

A férfi, aki megtalálta a készüléket azt mondta, hogy körülbelül egy hete találták meg - írta a Sky.

Valamit eltaláltam az ásóval, de először nem voltunk biztosak benne, hogy mi az. A feleségem azt mondta, hogy hívnunk kellene a rendőrséget. Fényképeket készítettem és elküldtem őket, mire egy exeteri őrmester felhívott... és azt mondta, hogy ez valószínűleg egy bomba...

- mondta.

Napjainkban is gyakran bukkannak még világháborús bombákra szerte a világban. 2021-ben ezreket evakuáltak az angliai Exeterben, mert felrobbantottak egy világháborús bombát.