Összecsaptak a német tüntetők a rendőrökkel - videó

gazdatüntetés, Németország, agrárium, mezőgazdaság, brandenburgi kapu
Vágólapra másolva!
Országszerte pattanásig feszült a helyzet Németországban, a gazdák óriási tüntetést szerveztek több tartományban és a fővárosban is, megbénítva ezzel számos autópályát, főutat és bekötőutat. Drezdában dulakodás is kialakult a tüntetők és a rendőrök között. Nemcsak a gazdák, hanem más társadalmi csoportok is demonstráltak. Az egyik civil szervezet támogatói megpróbáltak áttörni egy rendőrségi kordont. A dühös tömeg „a rendszer a probléma" feliratú táblákat vitt magával.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású gazdatüntetés kezdődött hétfőn Németországban, ahol országszerte, több tucat helyszínen blokádokkal tiltakoznak a gazdák az agrártámogatások csökkentése ellen. Hétfő délelőttre már több autópálya-szakaszt is lezártak, és megbénult a közlekedés Berlin belvárosában is.

Az alábbi felvételen az látható, amikor a tüntetők összecsapnak a rendőrökkel:

Láthatóan egyre kritikusabb a helyzet:

Robert Habeck gazdasági miniszter egy videóüzenetben arról beszélt délelőtt, hogy senkinek se jusson eszébe zavargást kirobbantani. Azt mondta: ez a köztársaság a legjobb állam, ami Németországnak valaha is volt. Ki kell állnunk érte. Mutassunk szolidaritást demokrataként, és legyünk ebben az értelemben hazafiak. Ezen a héten és a következő héten, ebben az időben.