Oroszország budapesti nagykövetének helyettesét veszélyesnek ítélte a Youtube

Jeszenszky Zsolt
Vágólapra másolva!
A HírTv Politikai hobbista című műsorának a vendége volt Tigran Garibian, Oroszország budapesti nagykövetének helyettese, akit a műsor házigazdája, Jeszenszky Zsolt többek között az ukrajnai háborúról is kérdezett.
Vágólapra másolva!

A YouTube azonban a tartalmat védett csoportokkal szembeni gyűlöletkeltésnek ítélte, ezért nem sokkal annak közzététele után elérhetetlenné tette, emellett Jeszenszky Zsoltot egy hétre eltiltotta az újabb tartalmak közlésétől a csatornáján.

A Magyar Nemzet megkeresésére Jeszenszky elmondta, hogy a közösségimédia-platform a kommunista időket idéző módon cenzúrázza a tartalmakat, és sok esetben elérhetetlenné is teszi azokat az anyagokat, amelyek nem egyeznek a liberális mainstream véleményével.

Jeszenszky Zsolt Forrás: Facebook

– jelentette ki Jeszenszky, aki azt is elmondta, csodálkozna, hogy ha a YouTube nem rendelkezne egy feketelistával, amelyben felsorolja, milyen csoportokhoz, illetve nemzetiségekhez és politikai ideológiákhoz közel álló személyeket nem lehet szerepeltetni a platformon.

– tette hozzá a műsorvezető.

A Politikai hobbista teljes adását azonban továbbra is meg lehet tekinteni a cenzúramentes Rumble videómegosztó oldalon - írta a Magyar Nemzet.