Fegyveres terror egy hamburgi iskolában

Hamburg, Németország, Túszdráma, 2023.11.05.,
HAMBURG, GERMANY - NOVEMBER 05: Officers of German BFE police unit stand on the apron of Hamburg Airport while passengers are evacuated on November 5, 2023 in Hamburg, Germany. According to media reports, a man armed with a gun drove a car through a perimeter gate onto the tarmac, where he attempted to set several fires. He reportedly also has two children in the car with him and is now in a standoff with police. All flights from the airport have been cancelled and approaching flights diverted. (Photo by Gregor Fischer/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hamburgban, a Frahmstraße-i Blankenese kerületi iskolában két fiú megfenyegetett egy tanárt szerdán. Egyikük állítólag egy pisztollyal volt felfegyverkezve.
Vágólapra másolva!

Az iskolához kivonultak a német különleges rendőri erők, és géppisztolyos emberek vették körül az épületet. Nem sokkal később kiderült, hogy a gyanúsítottak a jelek szerint ismeretlen irányba elmenekültek.

A német különleges erők novemberben már kaptak terrorriasztást Hamburgban Forrás: Getty Images/2023 Getty Images/Gregor Fischer

Egyelőre nem világos, hogy az elkövetők az iskola tanulói-e.

A rendőrséghez szerda reggel érkezett bejelentés arról, hogy a környékbeli iskolában tisztázatlan, de súlyos, fegyveres fenyegetettségi helyzet áll fenn. A rendőri erők azonnal reagáltak.

— közölte a hamburgi rendőrség az X-en (korábban Twitter). A szülők is ott gyülekezhettek.