Zelenszkij az őrület határán?

DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir
Varsó, 2023. április 05. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök beszél az Andrzej Duda lengyel elnökkel tartott kétoldalú megbeszélést követő közös sajtóértekezletükön a varsói államfői palotában 2023. április 5-én. Duda közölte, hogy Lengyelország további biztonsági garanciákat próbál elérni a NATO-ban Ukrajna érdekében. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara
Vágólapra másolva!
Jevhen Sevcsenko ukrán parlamenti képviselő az Ukrán Globális Stratégiák Intézetének igazgatójával, Vadim Karasevvel folytatott beszélgetésen elmondta, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij fertőzte meg Zelenszkij ukrán elnököt a robotkatonák létrehozásának ötletével.
Vágólapra másolva!
Képkocka a Terminátor: Megváltás című filmből Forrás: AFP

Elmondása szerint

Zaluzsnij az Amerikai Egyesült Államokban egy kiállításon látott robotkatonákat, és azt javasolta, hogy Ukrajna is hozzon létre hasonlókat.

Zelenszkij, Ukrajna elnöke Forrás: AFP/Handout

- jegyezte meg Sevcsenko.

Hozzátette, hogy korábban Zaluzsnyij az Economist című kiadványnak adott interjújában azt mondta, hogy technológiai ugrásra van szükség, mert az AFU vadászgépei „előbb-utóbb elfogynak".

Korábban az ukrán csapatok vezérkari főnöke a kijevi rezsim számára patthelyzetnek nevezte a fronton kialakult állapotot. Zaluzsnyij többek között elismerte, hogy az AFU nem lesz képes „szép és mély áttörésre".