Ez Bejrút? Esetleg Tunisz? Nem, ez Párizs!

Párizs, demonstráció, Palesztin, tüntetés, 2023.10.19. Pro-Palestinian demonstration in Paris Gaza,Israel,protest,solidarity,war Horizontal
PARIS, FRANCE - OCTOBER 19: Protesters participate in a demonstration to show their solidarity with Palestinian people in Paris, France, on October 19, 2023. Luc Auffret / Anadolu (Photo by Luc Auffret / ANADOLU / Anadolu via AFP)
Vágólapra másolva!
A palesztinbarát, a terroristákat éltető tüntetéseken elhangzó „Allahu Akbar", a hódító iszlám kiáltása jól összefoglalja azt a fenyegetést, amely ellen félelem nélkül kell harcolnunk, írta a Le Figaro. 
Vágólapra másolva!

Vincent Trémolet de Villers, a „Le Figaro" vitarovatának főszerkesztője kifejti, hogy miért lehet veszélyes, különösen Franciaországban, hogy Macron egyenlőségjelet tett a muszlim és a zsidó közösségek közé. Trémolet számon kéri a hatóságokon, hogy miért nem szálltak szembe soha az egyre növekvő iszlám befolyással, a szélsőbaloldali gyűlöletpropagandával vagy a teljes anarchiához vezető migrációval.

„Csütörtök délután a palesztinbarát tüntetések betiltására utalva Emmanuel Macron a „méltóság időszakának" szükségét vetette fel egy spontán utcai beszélgetésben. Épp akkor temették el Dominique Bernard-t, akit egy radikalizálódott iszlám (illegális) migráns kegyetlen erőszakkal meggyilkolt. (Az arrasi kegyetlen terrorista migráns merényletről többször írtunk.) Franciaország legalább 30 halottat gyászol Izraelben. Ahogy a Le Figaro fogalmaz: országunknak a nizzai terrortámadás óta nem kellett ilyen súlyos áldozatot hoznia. A „méltóság időszaka" az is, ahogy egymás után halljuk a mérhetetlenül fájdalmas és mélyen megható beszámolókat a tel-avivi halottasházból. Ez a gyásznapok nyilvánvaló méltósága.

Aznap este a józan tisztesség elhagyta Párizs egyik szimbolikus terét. Tüntetők százai vették át a hódító iszlám kiáltását, az „Allahu Akbar"-t, amelyet Dominique Bernard gyilkosa is kiabált brutális tette előtt.

Ez Bejrút? Tunisz? Nem, Párizsban a „Place de la République"-on vagyunk, ahol nyolc évvel ezelőtt franciák milliói gyűltek össze, hogy kifejezzék ragaszkodásukat a szabadság országához. „Allahu akbar", nyolc évvel a "je suis Charlie" után.

Az „Allahu Akbar" kiáltás egy olyan harcra hívó erkölcstelenség, amelyben az állam folyamatos gyengülése mutatkozik meg a minket közel fél évszázada fenyegető jelenségekkel szemben.

Olyan jelenségekről van szó, amelyek egészen a közelmúltig azokat diszkvalifikálták társadalmilag, akik magát a jelenséget okozták. Ezekkel a jelenségekkel szemben a hatóságok mindig is elutasították a konfrontációt. Nem szálltak szembe tehát az anarchikus bevándorlással, a légkör iszlamizálódásával és a szélsőbaloldal forradalmi agitációjával sem - írja a Le Figaro.

Naivitásból, a cinizmus e legmagasabb fokú formájából elitünk nagy része el akarta hinni, hogy az erőszakos és komplex emberek egy mindent elfogyasztó és mindent befogadó „gondoskodó mackóvá" válnak. (A cikkben a frankofón világban „Bisonours" néven közismert játékmackót említi, angol megfelelője a „Care Bears".)

Cikkünk nem ért véget, lapozzon a következő oldalra a folytatáshoz!