Újabb női versenyen lett győztes egy biológiai férfi

running sport exercising jogging healthy lifestyle fitness man outdoors cross-country running action active athlete dieting mountain wellbeing trail run freedom running shoes muscular build nature footpath trail adventure endurance sunset speed inspiratio
Outdoor cross-country running in early sunrise concept for exercising, fitness and healthy lifestyle
Vágólapra másolva!
Egy magát transznemű nőnek valló, valójában egy biológiai férfi tinédzser nyerte meg szombaton a középiskolás lányok számára létrehozott terepfutó bajnokságot, közel 1,5 perccel megelőzve a második helyezettet - írta meg a Daily Wire. 
Vágólapra másolva!

A magát nőként azonosító 15 éves Soren Stark-Chessa nyerte a bajnoki címet Maine államban.

A fiú 19 perc 17 másodperc alatt teljesítette a 3,1 mérföldes távot, a második helyzettnél 1 perc 22 másodperccel gyorsabban.

A második helyen a középiskolás Grace Alexander futott be 20 perc 40 másodperces idővel.

A transznemű nő tavaly még a fiúk versenyében indult, a 19 perc 36 másodperces idejével csupán a 14. helyen végzett, összességében a teljesítményével pedig a 172. helyen végzett az államban.

Amikor idén áttért a lányok elleni versenyzésre, rögvest a 4. helyen találta magát.

A szombati versenyen Haley Williams végzett a harmadik helyen, aki "igazságtalannak" nevezte, hogy Stark-Chessa ellen kénytelen versenyezni. Felzaklatta, hogy egész évben keményen készült, mégse számíthat második helynél szebb eredményre.

2021-ben Maine állam törvényhozói megpróbálták megtiltani, hogy férfi sportolók az iskolai sportokban lányok ellen versenyezzenek, de az erről szóló két törvényjavaslat végül elbukott.