Töröltetnék Donald Trump nevét a 2024-es választás szavazólapjairól politikai ellenfelei

US-POLITICS-TRUMP-INDICTMENT politics Vertical
Former US president Donald Trump arrives speaks during a press conference following his court appearance over an alleged 'hush-money' payment, at his Mar-a-Lago estate in Palm Beach, Florida, on April 4, 2023. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP) (Photo by CHANDAN KHANNA/AFP via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Donald Trumpot teljes mértékben ki kell zárni a jövő évi coloradói választásokról - idézi egy érdekvédelmi csoportot a Reuters alapján a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A Citizens for Responsibility and Ethics nevű politikai lobbiszervezet által indított per egy próbaper arra vonatkozóan, hogy az amerikai alkotmány egy ritkán alkalmazott, polgárháború idejéből származó rendelkezése, amely kizárja, hogy „lázadásban" részt vevő személyek szövetségi tisztséget töltsenek be, megakadályozhatja-e, hogy Trump ismét elnök lehessen - hiszen pontosan tudják, komoly esélye van a volt amerikai elnöknmek arra, hogy újra elnyerje a hivatalt. A tárgyalás hétfőn indult az államban.

"Trump erőszakos csőcseléket uszított a fővárosunk megtámadására, hogy megakadályozza a hatalom békés átadását – terjeszti Donald Trump baloldali ellenfeleinek hazug narratíváját Eric Olson, az szervezetet képviselő ügyvéd. Trump ügyvédje, Scott Gesler azt mondta, veszélyes precedenst teremtene, ha