Trump szerint Joe Biden tehet arról,hogy az elmúlt években számos háború tört ki a világon

USA, félidős választások, amerika, Donald Trump Spends Midterm Election Night At Mar-a-Lago GettyImageRank2
PALM BEACH, FLORIDA - NOVEMBER 08: Former U.S. President Donald Trump speaks during an Election Night event at Mar-a-Lago on November 08, 2022 in Palm Beach, Florida. Trump spoke as the nation awaits the results of voting in the midterm elections. Joe Raedle/Getty Images/AFP (Photo by JOE RAEDLE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Donald Trump volt elnök hétfőn egy iowai kampányrendezvényen méltatta az elnöksége alatt végzett közel-keleti külpolitikai teljesítményét, majd azt szembeállította Joe Biden alatt tapasztalt instabilitással - írta meg a Breitbart. 
Vágólapra másolva!

"Amerika újra naggyá tételét azzal kell kezdeni, hogy Amerikát újra erőssé és biztonságossá kell tenni" - mondta Trump az iowai Clive-ban tartott nagygyűlésen.

- mondta.

Majd áttekintette a négyéves hivatali idejét, amely alatt szerinte békét teremtett a Közel-Keleten. Felsorolta, hogy eltörölte az ISIS területi kalifátusát, vereséget mért az Al-Kaida vezető rétegeire, kilépett az iráni atomalkuból, szankciókat hozott az iráni rezsim ellen, valamit beszüntette az Hamász és a Hezbollah finanszírozását is.

További hangsúlyozta, hogy elzárta a palesztin szervezeteknek folyósított pénzcsapot, és kiállt Izrael mellett az amerikai nagykövetség megnyitásával Jeruzsálemben. Valamint megemlítette az Ábrahám-egyezményt is, mellyel a béke lett úrrá a Közel-Keleten.

Trump közölte, hogy ezzel szemben Joe Biden alatt a "veszély, a halál és a pusztulás" tapasztalható az egész világon, melyért a jelenleg regnáló elnököt tette felelőssé akit az amerikai történelem "leggyengébb és leginkompetensebb" elnökének nevezett.

Trump úgy fogalmazott, az Izrael elleni szörnyű támadások soha nem történtek volna meg, ha ő lenne az elnök.

Azt is mondta, hogy "az első napján minden fillért elvágna a palesztin terroristáktól".

"Teljes mértékben támogatni fogjuk Izraelt a Hamász terrorista csoport legyőzésében, felszámolásában és végleges megsemmisítésében. És addig szorongatjuk az iráni rezsimet, amíg le nem romboljuk a vérontás és a terror finanszírozására való képességüket" - mondta.

Beszédében több olyan lépést is bejelentett, amelyekkel meg fogja akadályozni a lehetséges terrortámadásokat az Egyesült Államokban.