Szijjártó Péter: Nem szabad engedni, hogy Észak-Korea nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen

Szijjártó Péter, katar, Lolwah Al-Khater


foto_ fb
Vágólapra másolva!
Nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Facebook-oldalán. Szijjártó Péter a bejegyzésben arról tájékoztatott, hogy telefonon egyeztetett Park Dzsin dél-koreai külügyminiszterrel, akivel áttekintették nemcsak a kétoldalú együttműködés kérdéseit, hanem a nemzetközi biztonság előtt álló súlyos kihívásokat is. 
Vágólapra másolva!

- emelte ki a külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a Koreai-félsziget is ilyen, az nemcsak a koreaiaknak, hanem az egész világnak fontos. A telefonbeszélgetésben a két miniszter megerősítette egyetértését arról:

nem szabad engedni, hogy Észak-Korea bárkit nukleáris fegyverek bevetésével fenyegessen,

és ennek érdekében Magyarország a jövőben is fel fog szólalni nemzetközi fórumokon.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a kétoldalú gazdasági együttműködés az egyik garanciája annak, hogy a magyar gazdaság növekedési pályán tud maradni, a két ország közötti kereskedelmi forgalom idén 70 százalékkal nőtt.

A koreai vállalatok az öt legnagyobb beruházói közösség közé tartoznak Magyarországon, elégedettek a hazai beruházási környezettel, és sorozatosan hozzák döntéseiket újabb fejlesztésekről, kapacitásbővítésekről, munkahelyteremtésről - áll a bejegyzésben. (MTI)