Izrael-ellenes véres dzsihádot hirdettek az arab terroristák péntek 13-ra a világ összes muszlimja számára

Hán-Júnisz, 2021. május 28. A Hamász fegyveres szárnyának, az Ezzedin al-Kaszam brigádnak a tagjai felvonulással emlékeznek meg az izraeli-palesztin konfliktus során elesett társaikról a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban 2021. május 27-én. A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet és Izrael között május 10-én este kezdődött rakétaháború, amelynek során eddig 232 palesztin vesztette életét, köztük több mint 65 gyerek. Izraeli oldalon tizenkét ember halt meg. Izrael és a Hamász 2021. május 21-én megállapodott a tűzszünetről. MTI/EPA/Mohamed Szaber
Vágólapra másolva!
Az arab terroristák világszerte felszólították a muszlimokat, hogy péntek 13-án rendezzék meg a dzsihád napját világszerte. Arra buzdítja a szervezet az arabokat és a muszlimokat, hogy támadjanak izraeli katonákat, továbbá azt is kérték, hogy küzdjenek Izrael állam léte ellen.
Vágólapra másolva!

A Breitbart arról ír a Middle East Media Research Institute (MEMRI) jelentésére hivatkozva, hogy péntek 13-ára a Hamász-terroristák Izrael-ellenes dzsihádba hívják a muszlimokat világszerte.

A Hamász-terroristák fegyverbe szólították a világ muszlimjait Izrael állam ellen Forrás: MTI/EPA/Mohamed Szaber

„Az al-Aksza özönvíz péntekét" az általános mozgósítás napjává nyilvánítjuk arab és iszlám világunkban, valamint a világ szabad emberei között. Ez a nap a támogatás összegyűjtésének, a segítségnyújtásnak és az aktív részvételnek a napja. Ez a nap a megszállás bűnei leleplezésének, elszigetelésének és minden agresszív terv meghiúsításának napja. Ez egy olyan nap, amikor bemutatjuk Palesztina, Jeruzsálem és Al-Aksa iránti szeretetünket. Ez a nap az áldozatvállalásra, a hősiességre és az odaadásra, valamint arra, hogy kiérdemeljük azt a megtiszteltetést, hogy megvédjük a muszlimok első Qibláját, a harmadik legszentebb mecsetet és a megbízható Küldött mennybemenetelét – mondta a Hamász a MEMRI szerint. Felszólítjuk a világ szabad népét, hogy mutassanak szolidaritást palesztin népünkkel, és támogassák igazságos ügyüket, valamint a szabadsághoz, függetlenséghez, visszatéréshez és önrendelkezéshez való törvényes jogaikat

tette hozzá a terrorista szervezet.

A Hamász arra is felszólította a Ciszjordániában élő palesztinokat hogy keljenek fel izraeli katonák ellen, és felszólította Izrael arab állampolgárait, hogy lázadjanak fel az állam ellen.