Két strandolót is megölt egy hatalmas villámcsapás Mexikóban - videó

mexikó villám
Vágólapra másolva!
A Mexikó délnyugati részén, Michoacanban, Aquila városában egy férfit és egy nőt villámcsapás ölt meg egy szokatlan időjárási esemény során.
Vágólapra másolva!

Egy videófelvétel örökítette meg azt a pillanatot, amelyen látható, amint egy személyt villámcsapás ér - majd egy másik személyt, aki a közelben állt, ugyanez a villám találja el.

A mexikói hatóságok azóta megerősítették, hogy a villámcsapás két halálos áldozata egy turista és egy függőágy-árus volt.

Az első személy, aki a jelentések szerint egy nő volt, a helyszínen meghalt. A második áldozat állítólag egy férfi volt, aki szintén meghalt. Bár ő azután halt meg, hogy súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Általános tévhit, hogy a villám soha nem csap kétszer ugyanoda. Az amerikai óceán- és légkörkutató hivatal szerint azonban előfordul, hogy többször is lecsap ugyanarra a helyre.

Egy másik eset alkalmával egy jótékonysági szervezet munkatársa túlélt egy 950 millió voltos villámcsapást, ami a Fehér Házzal szemben csapott le. A 28 éves Amber Escudero-Kontostathis Washingtonban töltötte születésnapját, amikor fél másodperc alatt hat villám csapott bele abba a pontba, ahol állt - írta a Daily Star.