A gyilkos gyerekkönyvíró ellen újabb vádat emeltek az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
A bírósági dokumentumok szerint egy utahi gyermekkönyv-írót férje meggyilkolása mellett, most tanúk manipulálásával is megvádolták.
Vágólapra másolva!

Kouri Richinst, a háromgyermekes anyát, aki könyvet írt a férje elvesztése utáni gyászról, júniusban tartóztatták le férje, Eric Richins tavalyi halála miatt.

A jelentések szerint a nő 2022. márciusában az éjszaka közepén felhívta a rendőrséget, hogy jelentse, hogy a férje „tapintásra hideg" és nem reagál.

Az orvosszakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében a halálos fentanil adag ötszöröse volt jelen.

A hatóságok idén, szeptember 14-én találtak egy hatoldalas levelet Richins cellájában a Summit megyei börtönben. Az anyjának, Lisa Dardennek írt levél utasításokat tartalmazott Richins bátyjával kapcsolatosan.

A levélben a vádlott arra kéri édesanyját, Lisa Dardent, hogy késztesse rá a vádlott testvérét, Ronald Dardent, hogy hamisan tanúskodjon az ügyben

- áll a bírósági dokumentumban.

Az ügyészek arra kérték a bírót, hogy a levél miatt tiltsa meg Richinsnek, hogy kapcsolatba léphessen az anyjával, vagy testvérével.

Azt írták, hogy nem világos, hogy a levél vagy annak tartalma eljutott-e valaha Lisa Dardenhez vagy bárki máshoz.

A hatóságok vizsgálnak egy másik, szeptember 13-i levelet is. Az ügyészek azt mondták, hogy az anyjával folytatott videokonferencia során Richins felemelt egy levelet, hogy csendben felolvassa azt. A levelet nem találták meg, és az ügyész úgy véli a vádlott megsemmisíthette azt - írta a CBS.