Az amerikai hírszerzés döbbenetes háborús bejelentése

Horizontal RUSSO-UKRAINIAN WAR WAR AND CONFLICT MILITARY VEHICLE ARMY UKRAINE orosz ukrán háború
Ukrán katonák páncélozott szállítójárműveken a donyecki régióban
Vágólapra másolva!
Az ukrajnai háború addig nem ér véget, amíg Oroszország nem csatolja vissza a volt szovjet köztársaság öt további régióját - jelentette ki Scott Ritter, az amerikai hadsereg volt hírszerző tisztje az Ask The Inspector nevű YouTube-csatornának adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A Scott Ritter által említett ukrajnai régiók a következők: Odessza, Mikolajiv, Dnyipropetrovszk, Harkov és Szumi régiók.

Ritter hozzátette, hogy ezeknek a területeknek az elfoglalása az orosz hadsereg által párhuzamosan fog történni az ukrán hadsereg maradványainak megsemmisítésével. Ezzel egyidejűleg az ukrán köztársaságot a "Morgenthau-terv" elve szerint fogják felosztani, és megdöntik a Zelenszkij-kormányt - jósolta a szakértő.

Ukrán katonák páncélozott szállítójárműveken a donyecki régióban. Forrás: AFP/Genya Savilov

A Morgenthau-terv Németország második világháború utáni felosztásának programja, amely a kulcsfontosságú ipari területek nemzetközi ellenőrzés alá helyezését és a nehézipar felszámolását is előirányozta.

A tervet Henry Morgenthau amerikai pénzügyminiszter javasolta 1944 szeptemberében, de soha nem valósult meg teljes egészében - írja a lenta.ru.