Pánik az Adrián, hajszálon múlt egy magyar turista élete

pókhal
A mérges pókhal a parthoz közeli rendkívül sekély vizekben is előfordulhat
Vágólapra másolva!
Kis híján szörnyű véget ért a felhőtlennek induló vakáció a horvát tengerparton, amikor egy magyar férfi kiszállt a hajóból - írta a Blikk.
Vágólapra másolva!

– ezt élte át Tibor, aki a családjával születésnapján ment nyaralni Horvátországba - írta a lap. A férfi ugyanis egy mérgező pókhalra lépett, de szerencséjére egy 20 éve ott élő magyar nő tudta, hogyan kell ellátni a sérülést.

A pókhal marása ugyanis halálos is lehet.

Elviráéktól béreltük a motorcsónakot, amivel kihajóztunk az egyik közeli öbölbe Rab sziget mellett – mesélte Tibor. Amikor megálltun k, kidobtam a horgonyt, aztán kiugrottam a hajóból, hogy megnézzem, rendesen beakadt-e a vasmacska.

Azonnal visszamentem a hajóra, szóltam a gyerekeknek is, hogy maradjanak fent. Aztán már éreztem is az egyre erősödő fájdalmat. Kicsit később kiderült, hogy a pókhal mérgének nincs ellenszere, csak a szervezetében és a forró vízben bízhat az ember – mondta Tibor.

A magyar férfi másnapra jobban lett, így a cslád a hátralévő pár napot is a tengerparton töltötte. Elviráékkal pedig annyira jóban lettek, hogy azóta is tartják a kapcsolatot, sőt, szeptemberben vissza is térnek.