Demeter Szilárd: A magyar nemzetpolitika van Amerika célkeresztjében

amerikai félidős választások, választás
Washington, 2022. november 8. Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt, a Mallon lengő nemzeti zászlók alatt egy kocogó a félidős kongresszusi választások napján, 2022. november 8-án. MTI/EPA/Will Oliver
Vágólapra másolva!
Mivel Magyarországon a szavazók által hatalomba juttatott kormányzat nem hajlandó az amerikai érdekek szervilis követésére (mert mondjuk az önérdekünk ellen való), ezért az Egyesült Államok büntetni akarja a magyarokat - írja Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Mandineren.
Vágólapra másolva!

Ha jól értem az Amerikai Egyesült Államok (USA) adminisztrációját, akkor azért szigorítanak a magyar állampolgárok beutazási feltételein, mert szerintük problémás, hogy léteznek olyan magyar állampolgárok, akik nem Magyarország jelenlegi határain belül születtek. Ez elmondható az USA elég sok állampolgáráról is, tehát nem a tény maga zavarja őket, hanem valami más - indítja írását Demeter Szilárd.

Demeter Szilárd szerint az amerikaiak ezt nem értik, mert "repatriált USA-állampolgárból valóban kevesebb van. Egyrészt jóval fiatalabb államról beszélünk, mint Magyarország, másrészt szerencsésebb történelem jutott nekik osztályrészül".

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója hozzáteszi: "ha Pressman nagykövet úr figyelmesen tanulmányozza a fogadó országa történelmét, akkor rájöhetett volna arra, hogy Magyarország jelenlegi határai alig valamivel több mint százévesek, miközben a visszahonosított magyar állampolgárok szülőföldje ezer éven át annak az államformának a szerves részét képezte, amelynek nevében anno nem véletlenül szerepelt az, hogy magyar. Ezt a bizonyos államszervezetet darabolták szét Trianonban az amerikaiak aktív hozzájárulásával.

Ők a győztesek oldalán voltak, tehát történelmet írtak, a győztesek történelmét. A győztesek történelmi verdiktje az volt, hogy Magyarországtól vegyék el területeinek kétharmadát, állampolgárainak többségét. A győztesek történelmi ítélete alapján magyar állampolgárok milliói váltak hontalanná".

Demeter Szilárd Forrás: MTI/Derencsényi István

Demeter Szilárd szerint "csak az lepődött meg az USA pitiáner húzásán, aki azt hitte, hogy a világ urai a világ érdekében tesznek bármit is. Akárhogyan is szajkózza a ballib papagájkommandó (olv. hasznos idióták) az emberjogi szólamokat, dörögnek a brüsszeli bürokraták (olv. hasznos idióták) jogállamisági aggályoktól vezettetve, ugyanaz történik, ami az elmúlt száz évben mindig is történt: az USA a saját érdekeit érvényesíti.

Amerikai célkeresztben Magyarország Forrás: MTI/EPA/Will Oliver

Mivel Magyarországon a szavazók által hatalomba juttatott kormányzat nem hajlandó az amerikai érdekek szervilis követésére (mert mondjuk az önérdekünk ellen való), ezért az eddigi amerikai gyakorlat alapján kezdhetünk aggódni. Mert Pressman úr semmi egyebet nem tesz, mint amit a hozzá hasonló kiküldöttek (olv. ügynökök) tettek az elmúlt száz esztendőben: vádakat koholva megjelöli a következő célpontokat. Az amerikaiak viszont egy dolgot bebizonyítottak, amióta a világ csendőrei: bombázni azt tudnak."

A teljes írás itt olvasható.