Tizenegy takarítónő nyerte meg a lottót Indiában

Indian Rupee, indiai rúpia, pénznem, A rúpia India hivatalos pénzneme
A fruit vendor counts a wad of Indian Rupee currency notes for payment at his roadside stall in Mumbai on July 19, 2022. - The Indian rupee fell to more than 80 per US dollar for the first time on record on July 19, as the greenback extended its rally and foreign capital outflows intensified. (Photo by INDRANIL MUKHERJEE / AFP)
Vágólapra másolva!
Tizenegy takarítónő nyerte meg egy szelvénnyel a lottót Indiában, akik a nagy nyeremény előtt átszámolva mindössze napi körülbelül 1200 forintot kerestek. A szelvényt még júniusban vették és előző héten derült ki, hogy megnyerték a 100 millió rúpiás főnyereményt.
Vágólapra másolva!

A dél-indiai Kerala államban tizenegy takarítónő nyerte meg a 100 millió rúpia fődíjat (kb. 440 millió forint), miután 250 rúpiát gyűjtöttek össze egy lottószelvény megvásárlására.

A nők közül kilencen fejenként 25 rúpiát adtak össze, míg két másik nő fejenként 12,50 rúpiával járult hozzá a nyertes szelvény megvásárlásához.

A nők biológiailag nem lebomló hulladékot gyűjtöttek lakásokból és létesítményekből, hogy megéljenek az elmúlt 2 és fél évben, a pénz nem volt elég önmaguk eltartására.

Nagy részük kölcsönt vett fel gyermekei oktatására és egyéb költségekre. Ezért néha összefogtak, hogy lottót vegyenek.

A nyertesek azt mondták, hogy a hatalmas nyereményüket házak építésére, gyermekeik oktatásának finanszírozására és adósságaik rendezésére fordítják majd.

Hozzátették, hogy továbbra is takarítónők maradnak és, hogy a nyeremény nem lett volna lehetséges, ha nem dolgoztak volna együtt - írja a The Straits Times.