Autóban felejtettek egy kisfiút az Egyesült Államokban, emiatt meghalt

hőség, hőmérséklet, rekord, kalifornia, Egyesült Államok, nyár, Death Valley, Halál Völgye, nemzeti park
A heat advisory sign is shown along US highway 190 during a heat wave in Death Valley National Park in Death Valley, California, on July 16, 2023. Tens of millions of Americans braced for more sweltering temperatures Sunday as brutal conditions threatened to break records due to a relentless heat dome that has baked parts of the country all week. By the afternoon of July 15, 2023, California's famous Death Valley, one of the hottest places on Earth, had reached a sizzling 124F (51C), with Sunday's peak predicted to soar as high as 129F (54C). Even overnight lows there could exceed 100F (38C). (Photo by Ronda Churchill / AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt egy háromhónapos kisfiú Houstonban, az Egyesült Államokban, írja az ABC News. A szülők kint hagyták a kicsit a felforrósodott kocsiban a tűző napon, ekkor történt a tragédia.
Vágólapra másolva!

Egy kisfiú meghalt Houstonban kedden, miután egy autóban hagyták a veszélyes és kíméletlen hőhullám közepette - közölte a rendőrség.

Az anya és két gyermeke délután érkezett egy houstoni egyészségügyi intézménybe. A houstoni rendőrség szerint az asszony 4 éves gyermekével ment be az épületbe, de 3 hónapos gyermekét egyedül hagyta az autóban.

Amikor az anya és kisgyermeke valamivel később visszatértek a kocsihoz és indulni készültek, ekkor vették észre, hogy nincs eszméleténél a baba.

A rendőrség szerint nem világos, hogy a gyermek mennyi ideig maradt felügyelet nélkül a járműben, ahogy az sem, hogy ez szándékosan történt vagy véletlenül. A 911-es segélyhívás beérkezése után perceken belül a helyszínre érkeztek a mentők, és megkezdték az életmentő beavatkozásokat.

A csecsemőt ezt követően egy közeli kórházba szállították, ahol a rendőrség szerint halottnak nyilvánították.

- nyilatkozta Yasar Bashir rendőrfőnök egy kedd esti sajtótájékoztatón, aki szerint a tragédia elkerülhető lett volna.

Texas nagy részén hőségriasztás volt érvényben kedden, mivel a perzselő hőség továbbra is sújtja az Egyesült Államok déli részét.