Kegyetlen, eddig titkolt részletek az ukrán hadseregről

conflict Horizontal orosz ukrán háború
Ukrán harckocsi a donyecki régióban
Vágólapra másolva!
Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonai morálja alacsony, utánpótlás szinte nincs, és a parancsnokok úgy kezelik a katonákat, mint egy feláldozható tárgyat. Erről az orosz védelmi minisztérium által július 8-án közzétett videóban beszéltek az elfogott ukrán harcosok.
Vágólapra másolva!

Alekszandr Himics elmondása szerint a munkahelyén adták át számára az idézést, és behívták a hadseregbe, annak ellenére, hogy egészségügyi okok miatt eddig nem tudta teljesíteni a behívót.

A férfit egy pincébe vitték, ahol körülbelül 300 ember volt, és ott tartották egy hónapig, majd az első védelmi vonalra küldték.

Ukrán harckocsi a donyecki régióban Forrás: AFP/Genya Savilov

A katonáknak az első vonalban csak kézifegyvereik, géppisztolyaik és automata puskáik voltak.

A parancsnokok rosszul bántak a katonákkal, és az egységekben nagyon alacsony volt a morál.

A zászlóalj, ahol a fogoly szolgált, veszteségeket szenvedett, elesetteket és fogságba esetteket egyaránt.

Egy másik fogoly, Volodimir Vlagyinszkij elmondta, hogy nem volt katonai szolgálatra alkalmas, de besorozták a hadseregbe. Ő és harcostársai kézifegyvereket és automata puskákat kaptak a kontaktvonalban.

A lőszer kevés volt. Kevés volt a víz, kifogytak az élelmiszerből, és nyilvánvaló volt, hogy nem sokáig tudnak kitartani.

Végül az Orosz Fegyveres Erők (AF) támadó repülőgépei elfogták őket. Az ukrán foglyokat orvosi ellátásban részesítették.