Lelőttek egy 11 éves brit kislányt a családja kertjében Franciaországban

Catholicism Christianity Countryside Day Finistere France French Brittany Gothic Hydrangea medieval times No People Outdoors Saint Herbot West France Horizontal ARCHITECTURE BUILDING CHURCH CLOUD DWELLING EUROPE FACADE FLOWER HISTORY HOUSE RELIGION RELIGI
France, Finistere, Saint Herbot (Photo by MATTES René / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Agyonlőttek egy 11 éves brit kislányt miközben a családja kertjében játszott Saint-Herbot faluban,  Franciaországban. 
Vágólapra másolva!

A család szombat este barbecue-zott, amikor lövöldözés tört ki a bretagne-i Saint-Herbot faluban lévő házuknál - írja a BBC.

A lány szülei, Adrian és Rachel Thornton szintén megsérültek, és kórházban vannak.

Az édesapa súlyos sérüléseket szenvedett - jelentette a helyi média.

A kislány és a nyolcéves nővére egy hintán játszottak az udvarban, miközben szüleik a barbecue sütőt kezelték, amikor egy szomszéd a sövényen keresztül sörétes puskával lőni kezdett rájuk.

Saint-Herbot falu Bretagne délnyugati csücskében. Forrás: Hemis via AFP/MATTES René / hemis.fr/Mattes Rene

A kisebbik lány egy másik szomszéd házához rohant segítséget kérni, de állítólag még most is sokkos állapotban van a történtek miatt.

A 71 éves holland állampolgárként leírt gyanúsított az incidenst követően állítólag bezárkózott a házába és megpróbált végezni magával, ami nem sikerült és végül megadta magát a rendőrségnek. Az idős férfit a feleségével együtt letartóztatták.

A helyiek szerint az elkövető visszahúzódó ember, aki már jó ideje vitában állt a szomszédos brit családdal egy a két ingatlan melletti telek miatt.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!