Saját ékszerboltját rabolta ki egy ausztrál ékszerész

Apartment building Byzantine coach bus crossroad Day dome Incidental People New South Wales Outdoors Pedestrian People public transport roadsign Sydney zebra crossing Horizontal ARCHITECTURE AUSTRALIA BUILDING BUS CAR CHRISTIAN COLUMN CUPOLA DWELLING FACA
Australia, New South Wales, Sydney, George Street, facade of the Queen Victoria Building created by George McRae and completed in 1898 (Photo by SOBERKA Richard / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek egy ismert sydney-i ékszerész ellen, aki állítólag fegyveres rablást szervezett saját ékszerüzletében. Az új-dél-walesi rendőrség szerint ez egy kísérlet volt arra, hogy több mint 2,8 millió ausztráliai dollárt (641 millió forint) csaljon ki a biztosítótársaságától - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

Michel Elias Germanit - akinek Germani Jewellery nevű vállalkozása a honlapja szerint olyan személyeknek tervezett ékszereket, mint Diana, az egykori walesi hercegnő, Elizabeth Taylor és a szaúdi királyi család - hétfőn letartóztatták.

A rendőrség letartóztatta és vádat emelt Michel Elias Germani ellen, miután részt vett egy fegyveres rablásban a Sydney Queen Victoria Buildingben található ékszerüzletében Forrás: Hemis via AFP/SOBERKA Richard / hemis.fr/Soberka Richard

A rendőrség szerint a 65 éves férfi először azt állította a rendőröknek, hogy őt és egy alkalmazottját két férfi, akik magukat vásárlóknak adták ki, megfenyegették a Sydney Queen Victoria Buildingben lévő üzletében januárban.

Az egyik férfi állítólag késsel fenyegette meg az alkalmazottat, a másik pedig hozzáférést követelt az ékszerész széfjéhez.

A páros állítólag megkötözte Germanit és alkalmazottját, majd a rendőrség szerint egy nagy mennyiségű és drága ékszerzsákmánnyal elmenekültek az üzletből.

A rendőrség a múlt hónapban két személyt, a 37 éves Shanel Tofaeonót és az 57 éves Mounir Helou-t letartóztatta az állítólagos rablás miatt.

A rendőrfelügyelő azonban úgy nyilatkozott, hogy a rendőrség szerint valami "nem stimmel" az állítólagos rablással kapcsolatban.

Hétfőn a rendőrség letartóztatta Germani-t, miután a féri azt állította, hogy a rablás egy átverés volt.

Germani a rendőrség szerint részt vett a rablás megtervezésében és koordinálásában, és megpróbált becsapni egy biztosítótársaságot.

Germani ellen a hatóságok vádat emeltek.