Hitler szólalt meg a hangosbemondón egy osztrák vonaton

unions strike transport Horizontal
A commuter train of the Austrian Federal Railways (OeBB) stands on the railway tracks of Praterstern station on January 18, 2023 in Vienna, Austria. - In a country with a strong tradition of collective bargaining, resulting in annual pay increases, employees and employers usually manage to resolve the conflits through dialogue and the strikes are very rare. (Photo by Alex HALADA / AFP) / TO GO WITH AFP STORY by Blaise GAUQUELIN
Vágólapra másolva!
Egy ausztriai intercity vonat utasai vasárnap igencsak meglepődtek, amikor egy Adolf Hitler-beszédet tartalmazó felvétel szólt a hangosbemondón az ilyenkor szokásos utastájékoztatás helyett. Állítólag többször is elhangzott a "Sieg Heil" és a "Heil Hitler" is, a vonat üzemeltetője szerint az elmúlt időszakban több hasonló incidens is történt.
Vágólapra másolva!

A Bregenz-Bécs járat egyik utasa a BBC-nek elmondta, hogy a vonaton mindenki "teljesen megdöbbent" a nem várt események hatására.

David Stoegmueller, a német Zöld Párt parlamenti képviselője közölte, hogy a Hitler beszédrészletet nem sokkal azelőtt játszották le a vonaton, mielőtt az OEBB Railjet 661-es járata megérkezett volna Bécsbe.

A vonat személyzete nem tudta leállítani a felvételt és saját bejelentést sem tudtak tenni a vonat hangosbemondóját használva.

"Jelenleg azt feltételezhetjük, hogy a Hitler beszédek lejátszásáért a vonaton utazók tehetők felelőssé, az ügyet jelentettük a rendőrségnek és természetesen elhatárolódunk a tartalomtól" - közölte az OEBB.

A hangosbemondón egyébként gyermekdalokat is hallani lehetett.

Úgy tudni, hogy az ügyben két ember ellen tettek feljelentést.

A szóban forgó vonat egyik utasa egy második világháborús koncentrációs tábort túlélő nő volt, őt nagyon megrázták az események, állítólag sírva is fakadt.