Ukrán nacionalisták propagálják az amerikaihoz hasonló kárpátaljai plakátkampányt

3
Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport legújabb írásában azt göngyölíti fel, hogy az Ukrainszke Zakarpattya (Ukrán Kárpátalja) néven működő szélsőséges nacionalista és magyarellenes ukrán csoport is propagálja a sajtóban is megjelent, az amerikai nagykövetség magyarországi kampányát idéző ukrajnai plakátkampányt.
Vágólapra másolva!
Forrás: Tűzfalcsoport

Az Ukrainszke Zakarpattya (Ukrán Kárpátalja) néven működő szélsőséges nacionalista és magyarellenes ukrán csoport is propagálja a sajtóban is megjelent, az amerikai nagykövetség magyarországi kampányát idéző, a Tűzfalcsoport információi szerint

nem kizárható, hogy külföldről finanszírozott kárpátaljai plakátokat, amelyek az 1956-os forradalom és szabadságharc mellett Petőfi emlékét is meggyalázzák.

Forrás: Tűzfalcsoport

Az „Oroszország gyilkolta Magyarországot, Budapest 1956", illetve „Oroszország gyilkolja Ukrajnát, Ukrajna 2014" mellett az "Oroszország ölte meg Petőfit", valamint "Oroszország gyilkol minket" jelenik meg felületeken.

Forrás: Tűzfalcsoport

A szélsőséges szervezet arra szólítja fel a követőit a kampányt illetően, hogy: "Beszélj hangosabban! Csináljuk együtt."

Forrás: Tűzfalcsoport

Az Ukrán Kárpátalja nevű csoport által működtetett blog "Gondolataim Ukrajnáról és Kárpátaljáról mint annak szerves részéről!" alcímmel jelentet meg bejegyzéseket, az egyik, a 2017-es a "Kárpátalja: a magyar szeparatizmus kígyója várja a megfelelő időt" címet viseli.

Forrás: Tűzfalcsoport

Ebben azt adják elő, hogy a magyar politikusok jelenleg a "puha" hatalmat részesítik előnyben. Nem titok, hogy az Országgyűlés több millió forintot szán a kárpátaljai magyar óvodák, iskolák, felsőoktatási intézmények megnyitására. Ezekben az intézményekben a pedagógusok külön járandóságot kapnak Budapesttől. Érdemes megjegyezni, hogy náluk mindennapos a magyar nyelvű tévé- és rádióadás. A kulturális terjeszkedés nyilván működik, mert a magyar nyelv már annyira megszokottá vált, hogy egyes városokban felváltotta az ukránt.

Megjegyzik, hogy a "szeparatizmus kígyója" által gerjesztett folyamathoz hozzájárul a jobboldali radikális nacionalista magyar párt, a Jobbik, amely egyébként a harmadik helyet foglalja el a magyar parlamentben. Kinyilvánította szándékát a „Nagy-Magyarország" helyreállítására, és nyíltan folytatja tevékenységét Ukrajna területén. Az egyik ilyen "baráti" akció nevezhető megfigyelőként a donbászi és a krími álreferendumokon való részvételnek. A nemzetközi közösség már úgy tekint erre a pártra, mint amely nem felel meg a nemzetközi jog normáinak és az egyetemesen elismert demokratikus elveknek. (Érdekes adalék, hogy az álreferendumok kapcsán vastagon érintett aktuális Jobbik-elnök, Gyöngyösi Márton legújabb nyilatkozata szerint Kijevbe szeretne látogatni.)

Az Ukrán Kárpátalja érintett írása úgy zárul: "Minden akciónak kell hogy legyen reakciója, és ezt az ukránoknak meg kell érteniük, és elkezdeni reagálni a magyar terjeszkedésre. Ha népszavazásról van szó, akkor azon csak ukrán állampolgárok – kárpátaljai lakosok – vehetnek részt, törvénysértő, kettős állampolgárságú személyek nem."

Egyik friss bejegyzésükben azt méltatják, hogy "Kárpátalján hivatalosan is megkezdődött a toborzás a lakosság nemzeti ellenállásra való felkészítésének tanfolyamára. Ez a tanfolyam 3 hónapig fog tartani. Tapasztalt oktatók tartanak képzést a Nemzeti Ellenállásra Felkészítő Központ fiókjaiban Kárpátalja-szerte. A tanfolyam végén a képzés minden résztvevője bizonyítványt kap. Közeledünk a győzelmi időhöz együtt!!!"

Forrás: Tűzfalcsoport