Elpusztult a San Diego forgalmas városrészeiben kóborló oroszlánfóka

Vágólapra másolva!
Megbetegedett és elpusztult az az állatvédők által tavaly megmentett oroszlánfóka, amely az óceánparttól több kilométerre eltávolodva bekóborolt az egyesült államokbeli San Diego forgalmas városrészeibe.
Vágólapra másolva!

A SeaWorld San Diego nevű állatpark munkatársai 2022 januárjában találták meg és fogták be a fókát a State Route 94 autópályán.

Korábban az állatot látták kóborolni a San Diegó-i nemzetközi repülőtérnél és egy csapadékelvezető csatornában is.

Az állatvédők biztonságba helyezték az oroszlánfókát, viszont az állat hamarosan megbetegedett, és az intenzív kezelés ellenére állapota egyre csak rosszabbodott. Végül kénytelenek voltak az állatot elaltatni - írta a SeaWorld hétvégi közleményében.

A Freeway névre keresztelt oroszlánfókát először 2021 novemberében vették észre a San Diegó-i-öböl északi részénél egy forgalmas úton.

Akkor a SeaWorld állatparkban egy hétig gondját viselték, majd miután egy narancsszínű bilétával megjelölték a bal uszonyát, visszavitték az óceánba. Onnan aztán rövid időn belül ismét a szárazföld felé vette az irányt, erre a SeaWorld munkatársai azóta sem találják a magyarázatot.

Általánosságban azt feltételezik, hogy az óceántól ilyen messzire eltávolodó állatok élelmiszer után kutatva kezdenek el kóborolni.

Freeway ugyanakkor jól táplált és egészségesnek tűnő példány volt, amikor a városban rátaláltak.