Két tonna kokaint találtak Szicília közelében az olasz hatóságok

Szicília, 2023. április 17. Az olasz pénzügyőrség által közreadott képen vízhatlan csomagolásba rejtett kokainszállítmány lebeg a tengeren Szicília keleti partjainál 2023. április 17-én. A kábítószert tartalmazó, mintegy hetven, nagyobb méretű csomagot háló fogta össze. A hatósági becslés szerint a piacon mintegy 400 millió eurót érő drogszállítmányt a pénzügyőrség légi járőregységei azonosították a hálókra rögzített fényjelzőket észlelve a tengeren. MTI/AP/Olasz pénzügyőrség
Vágólapra másolva!
Vízhatlan csomagolásban két tonna kokain úszott a tengeren Szicília keleti partjainál, melyre a hatóságok találtak rá - közölte Catania pénzügyőrsége hétfőn.
Vágólapra másolva!

A kábítószert tartalmazó, mintegy hetven, nagyobb méretű csomagot háló fogta össze: a szállítmányt vízhatlan réteg borította, és bóják biztosították, hogy ne süllyedjen el - írja a barrons.com.

A hatósági becslés szerint a piacon mintegy 400 millió eurót érő drogszállítmányt a pénzügyőrség légi járőregységei azonosították a hálókra rögzített fényjelzőket észlelve a tengeren.

Az olasz pénzügyőrség által közreadott képen vízhatlan csomagolásba rejtett kokainszállítmány lebeg a tengeren Szicília keleti partjainál 2023. április 17-én Forrás: MTI/AP/Olasz pénzügyőrség/-

Ez lehet az olasz bűnüldözés történetének egyik legnagyobb kábítószerfogássa, átszámolva körülbelül 148 milliárd forintot ér.

A kábítószert tartalmazó, mintegy hetven, nagyobb méretű csomagot háló fogta össze Forrás: MTI/AP/Olasz pénzügyőrség/-

A hatóságok közlése szerint a drogot egy teherhajóról eresztették vízre, és a part közelében az olasz szervezett bűnözés halászta volna ki, de a pénzügyőrség gyorsabbnak bizonyult.