Megtalálták az elveszett Japán helikopter darabjait

Vágólapra másolva!
Ahogy arról az Origo korábban beszámolt eltűnt egy japán katonai helikopter a legénységgel a fedélzetén a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó lévő Mijako szigeténél, amelynek most megtalálták a darabjait.
Vágólapra másolva!

Több darabját is megtalálták annak a japán katonai helikopternek, amely csütörtök délután tűnt el a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó Mijako szigeténél - közölte Hamada Jaszukazu japán védelmi miniszter pénteken.

A keresésben részt vevő japán parti őrség egyelőre egy katonai jelöléssel ellátott mentőcsónakot és a jármű darabjait, valamint olajat talált a tengerben, ott, ahol a feltételezések szerint a baleset történt.

A védelmi miniszter hozzátette, hogy a tízfős legénységből egyelőre senkit nem találtak meg. A keresés továbbra is tart.

Az UH-60 típusú Black Hawk katonai helikopter - két pilótával, két műszaki szakemberrel és a legénység hat további tagjával a fedélzetén -

mindössze tíz perccel az indulás után tűnt el a radarról.

A baleset okát egyelőre nem tudni. A katonaság szerint a biztonsági ellenőrzésen, és a tesztrepülésnél nem találtak semmilyen rendellenességet.