Újabb ország keveredhet a háborúba

6323387 03.09.2020 Belarusian President Alexander Lukashenko attends a meeting with Russian Prime Minister Mikhail Mishustin at the Independence Palace in Minsk, Belarus. Mishustin arrived on September 3 for a working visit to the Belarusian capital to ho
Alekszandr Lukasenko, fehérorosz államfő.
Vágólapra másolva!
Az álhírek, amelyek szerint Oroszország állítólag 2030-ig el akarja nyelni Fehéroroszországot, éket vernek a szövetséges államok közé - jelentette ki Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök február 25-én - írja az iz.ru.
Vágólapra másolva!

"Csak azt akarják, hogy újra feldaraboljanak minket. Ezért került elő ez a téma. Ismerik az álláspontomat, az változatlan: független, szuverén állam vagyunk" - hangsúlyozta.

Lukasenko azt is hozzátette, hogy Fehéroroszországnak és Oroszországnak a nyomásgyakorlás és a provokációk ellenére fenn kell tartania jelenlétét a nemzetközi platformokon.

- mondta a fehérorosz elnök.

Alekszandr Lukasenko, fehérorosz államfő Forrás: AFP/Sputnik/Alexander Astafyev

- tette hozzá Lukashenko.

A politikus szerint az ENSZ-ben az erős államok nyomást gyakorolnak a kisebbekre, és hozzátette, hogy a szervezet keretein belül "egyetlen normális döntés" sem született.

- jegyezte meg.

A fehérorosz elnök hozzátette, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is egy eszköz arra, hogy nyomást gyakoroljanak más országokra.

Korábban Lukasenko elmondta, hogy előző nap hosszú beszélgetést folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Hangsúlyozta, hogy a beszélgetés számos témát érintett, és megjegyezte, hogy a két vezető közötti kapcsolat jó szinten van.

Az élő háborús közvetítésünket ide kattintva olvashatják!