Szándékosan éheztették gyerekeiket a skóciai szülők

családon belüli erőszak bántalmazás
Vágólapra másolva!
Mindössze két év börtönbüntetést kapott az a Glasgow-i házaspár, akik embertelen körülmények között tartották saját gyerekeiket.
Vágólapra másolva!

A 47 éves Shane Curran és felesége, a 44 éves Nicola McCall egy koszos kis Glasgow-i házban éltek négy gyerekükkel. A gyerekeket folyamatosan éheztették, bántalmazták, lopásra kényszerítették és egy szeméttel teli házban „nevelték".

Az egyik kisgyerek a bíróságon elmesélte, hogy szülei arra kényszerítették, hogy pénzt lopjon azért, hogy ne éheztessék.

A gyermekek különféle kábítószerekkel, köztük amfetaminnal is kapcsolatba kerülhettek. A velük való bánásmód is rendszerint attól függött, hogy szüleik mennyi kábítószert használtak.

A vádak szerint a négy kisgyerek bántalmazása 2010 áprilisa és 2016 augusztusa között történt.

A bíró a következőket mondta az ítélet meghozatalakor:

Az esküdtek szerint mindkét szülő teljes kudarcot vallott alapvető szülői kötelességük teljesítésében, ugyanis sem a megfelelő, biztonságos otthoni környezetet, sem a kényelmet nem tudták megadni gyermekeiknek, hogy ők megfelelően tudjanak fejlődni.

Az eset kapcsán az is kiderült, hogy mindamellett, hogy a család hatalmas mocsokban élt, soha nem volt otthon ennivaló a gyerekek számára.

A szülők mindent tagadtak és azt állították a bíróságon, hogy ők jól bántak gyerekeikkel.

A védőügyvédjük szerint ők valóban ezt gondolják, még akkor is, ha a gyerekek sokkal jobb helyen vannak ott, ahová most kerülnek és mindez örökre nyomot hagy majd rajtuk, mely lelki sebektől sajnálatos módon egész hátralévő életükben szenvedniük kell.

A címlapi / social media kép illusztáció.