Itt az újévi orosz bejelentés

HORIZONTAL diplomacy Square Russian Prime Minister Dmitry Medvedev speaks during a panel discussion at the second day of the 52nd Munich Security Conference (MSC) in Munich, southern Germany, on February 13, 2016. / AFP / Christof STACHE
Dmitrij Medvegyev, orosz kormányfő.
Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese újévi beszédében kijelentette, hogy Oroszország ellenségei nem lesznek képesek megtörni az országot a 2023-as évben.
Vágólapra másolva!

- mondta.

A Biztonsági Tanács helyettes titkára megjegyezte, hogy az orosz hatóságok nem nézhetik tovább, hogy Ukrajnában folytatódik az orosz civilek meggyilkolása, és hogy az orosz állampolgárokban gyűlöletet keltenek. A politikus az orosz különleges katonai művelet (SSO) céljaként említette az emberek anyanyelvükhöz, hagyományaikhoz és kultúrájukhoz való jogának védelmét.

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő Forrás: AFP//Christof Stache

Medvegyev azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország továbbra is mindent megtesz azért, hogy polgárai életét jobbá és biztonságosabbá tegye.

"Mindent megteszünk azért, hogy országunk új területei több millió állampolgárának élete virágzóvá és biztonságossá váljon. Mindig ki fogunk állni népünk jogaiért és szabadságáért, nyelvéért és kultúrájáért, hitéért és reményeiért. Szülőföldünk jelenének és jövőjének védelmében" - tette hozzá a Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Végezetül Medvegyev gratulált Oroszország polgárainak az új évhez, és minden jót kívánt nekik.