A rendőrség állítja, hogy 200kg lefoglalt marihuánát ettek meg patkányok

patkány kenguru, Bettongia tropica
This handout picture taken on June 23, 2016 and released by WWF-Australia and James Cook University shows a northern bettong (bettongia tropica) at a wildlife care house in Ravenshoe, Queensland. - A truffle-eating Australian marsupial known as the rat kangaroo has suffered a dramatic population decline and could become extinct without urgent action to save the species, a report warned on December 6, 2018. (Photo by STEPHANIE TODD / WWW-AUSTRALIA/JAMES COOK UNIVERSITY / AFP) / XGTY----EDITORS NOTE ----RESTRICTED TO EDITORIAL USE MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO /WWF-AUSTRALIA/JAMES COOK UNIVERSITY/STEPHANIE TODD / NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS- NO ARCHIVE
Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség a patkányokat okolta a kereskedőktől lefoglalt és a rendőrőrsökön őrzött közel 200 kg kannabisz eltűnéséért.
Vágólapra másolva!

A bíróság arra kérte a rendőrséget, hogy egy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyben bizonyítékként mutassa be a lefoglalt drogot - írja a BBC.

Sanjay Chaudhary bíró elmondta, hogy amikor a bíróság arra kérte a rendőrséget, hogy bizonyítékként mutassa be a lefoglalt kábítószert, azt a választ kapta, hogy 195 kg kannabiszt "elpusztították" a patkányok.

- mondta Uttar Pradesh állam egyik bírója.

Egy másik ügyben, amelyben 386 kg kannabiszról volt szó, a rendőrség bejelentést tett, amelyben azt állította, hogy a kannabisz "egy részét felfalták a patkányok".

Chaudhary bíró azt mondta, hogy a rendőrség által lefoglalt mintegy 700 kg marihuána Mathura körzet rendőrőrseiben őrzik, és "mindegyiket patkány-veszély fenyegeti".

2018-ban nyolc argentin rendőrt bocsátottak el, miután egerekre fogták fél tonna kannabisz eltűnését.

Szakértők azonban vitatták az állítást, mondván, hogy az állatok valószínűleg nem tévesztették össze a marihuannát élelmiszerrel, és

ha egy nagy csapat egér vagy patkány megette volna a bizonyítékot, akkor rengeteg tetemet találtak volna a raktárban.

2017-ben a rendőrség patkányokat hibáztatott azért, hogy több ezer liter elkobzott alkohol eltűnt.

(A címlapi kép illusztráció!)