Felszámoltak egy albán embercsempész-hálózatot Spanyolországban

migration immigration illegal-immigrants refugee politics TOPSHOTS Horizontal
Migrants picked up at sea while attempting to cross the English Channel, are pictured on a UK Border Force boat entering the Marina in Dover, on April 18, 2022, in Dover, on the south-east coast of England. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
Felszámoltak egy jelentős albán embercsempész-hálózatot Spanyolországban - jelentette be a helyi rendőrség szombaton.
Vágólapra másolva!

A spanyol rendőrség a brit hatóságokkal együttműködésben hét albán állampolgárt tartóztatott le, akiket azzal gyanúsít, hogy tagjai egy nagyobb bűnszervezetnek.

A feltételezések szerint köztük van a csoport két vezetője, akiket hétfőn fogtak el, mikor Madridból Albániába akartak utazni repülővel - közölte a rendőrség.

3-15 ezer euróért csempésztek albán migránsokat Nagy-Britanniába. A kép illusztráció! Forrás: AFP/Ben Stansall

A hálózat 2014 óta működik. Tagjai 3-15 ezer euróért csempésztek albán migránsokat Nagy-Britanniába kompok és teherhajók fedélzetén, életveszélyes körülmények között - tájékoztattak a hatóságok.

Nem tudni, hogy az embercsempészek összesen hány migránst juttattak el Nagy-Britanniába, de közülük mintegy ötvenet már sikerült azonosítani.

A hatóságok telefonokat, számítógépeket, hitelkártyákat, készpénzt és személyazonosító okmányokat is lefoglaltak a művelet során.