A királynő koporsója előtt esett össze az egyik királyi testőr a Westminster Hallban - videó

II. ERZSÉBET, királnyő, ravatal, felravatalozzák, Westminster-csarnok, Westminster, brit, angol, uralkodó
London, 2022. szeptember 14. II. Erzsébet brit királynő koporsóját, rajta a királyi koronával ágyútalpon a londoni királyi rezidenciáról, a Buckingham-palotából a Westminster-csarnokba viszik 2022. szeptember 14-én. A szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynőt négy napra, a szeptember 19-i temetésig felravatalozzák a történelmi csarnokban. MTI/AP/Kirsty Wigglesworth
Vágólapra másolva!
Szolgálat közben elájult az egyik királyi őr, miközben a királynő koporsója előtt állt a londoni Westminster Hallban. Rendőrök próbálták meg felállítani a férfit – írja Daily Star.
Vágólapra másolva!

A BBC Twitteren osztotta meg azt a videót, amiben egy királyi őr arccal a padlóra zuhan, miközben a királynő koporsója előtt áll a Westminster Hallban. A felvételen az őrség váltási folyamata, valamint egy reszkető őr látható. Nem sokkal később elájul a férfi és arccal előre a padlóra esik. Pár másodpercig a földön fekszik, majd kér rendőr a segítségére siet és megpróbálják felállítani.

A videó végén annyi látszik, hogy felemelik az őrt, majd fekete lesz a képernyő egy pillanatig.

A Twitteren megosztott videó:

A Westminster Hallban található koporsót mindenki meglátogathatja, ám a gyászolókat előre figyelmeztették, hogy hatalmas a sor.

A Daily Star cikke szerint elfordul, hogy az embereknek az egész éjszakát végig kell várniuk, hogy megpillanthassák az egykori királynő koporsóját. Emellett a résztvevőkre számos szabály vonatkozik: a reptérihez hasonló biztonsági ellenőrzésen kell átesniük, csak egy kis táskát vihetnek magukkal, ki kell kapcsolniuk a telefonjukat, csendbe kell maradniuk az épületben, valamint alkalomnak megfelelő ruhát kell viselniük. A várakozási idő akár 30 óra is lehet.