Brüsszel most így próbálja hergelni Oroszországot

Belgium - Brussels - European Commission EUROPEAN UNION BUILDING FLAG FACADE Belgium buildings front EUROPE EU capital apartment building
EU flags outside the European Commission building in the Belgian capital Brussels. 24.06.2017. The European Commission is based at the Berlaymont building, built between 1963 and 1967. In 1992 the Berlaymont building was closed due to the presence of asbestos and extensively renovated. The modernized building reopened on 21 October 2004. - NO WIRE SERVICE - Photo: Sascha Steinach/dpa-Zentralbild/dpa | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy szeptember 12-től felfüggeszti az Oroszországgal kötött vízumkönnyítési megállapodást.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság jóváhagyta az Oroszországgal kötött vízumkönnyítési megállapodás teljes felfüggesztését.

Az új intézkedések szeptember 12-én lépnek hatályba. Ezt Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa nyilatkozta – írja a RIA Novosti.

A képviselő szerint elsődleges prioritású a humanitárius vízumok kiadása, a legkevésbé sürgetőnek pedig a turistavízumok kiadását ítélte meg. Ugyanakkor kedvezőbb feltételeket kívánnak teremteni a vízumszerzéshez a diákok, az újságírók, a másként gondolkodók és a civil társadalom képviselői számára.

Ezen kívül az uniós országok megtagadhatják a vízumot azoktól az oroszoktól, akik "biztonsági fenyegetést jelentenek" a nemzetközi kapcsolatokra nézve.

Továbbá felülvizsgálható a már kiadott, közel egymillió orosz vízum érvényessége is - írja a Lenta.

Az Európai Bizottság emellett azt tanácsolta Bulgáriának, Romániának és a schengeni övezeten kívüli országoknak, hogy ők is korlátozzák a vízumkiadást az oroszok számára.

Az EB többek között ajánlásokat készít az oroszok határátlépése feletti ellenőrzés megerősítésére.

A szigorított eljárás életbeléptetésének aggálya miatt korábban Dmitrij Csernisenko miniszterelnök-helyettes azt javasolta az oroszoknak, hogy ne utazzanak külföldre.

Címlapi képünk illusztráció!