Prostituáltakra költötték az adófizetők pénzét a migránsok deportálásával foglalkozó brit alkalmazottak

migration refugee Horizontal
A police officer stands guard as migrants, picked up at sea attempting to cross the English Channel, wait for the bus to be taken for processing, in Dungeness, on the southeast coast of England, on March 15, 2022. - The high number of migrants crossing to Britain from mainland Europe has become a political headache for British Prime Minister Boris Johnson and his Home Secretary Priti Patel. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A brit belügyminisztérium alvállalkozója, az illegális migránsok deportálását végző brit cég, a Mitie belső vizsgálatot rendelt el azokkal a vádakkal kapcsolatban, amelyek a deportálásokat végző alkalmazottakkal szemben érkeztek.
Vágólapra másolva!

A hírt felröppentő dolgozók – állításuk szerint – rendszeresen szemtanúi voltak annak, hogy kollégáik közül legalább tizenkettő ismételten prostituáltak szolgáltatásait vette igénybe azokon a hivatalos kiküldetéseken, amelyek során Nagy-Britanniából illegális migránsokat szállítottak vissza hazájukba.

Különösen gyakran fordultak elő ilyen esetek Kenyában, Dél-Afrikában, Brazíliában és Romániában, ahol

a hivatalos migránskísérők helyi prostituáltakat kerestek Nairobi, Johannesburg, Rio de Janeiro és Bukarest éjszakai bárjaiban, majd velük távoztak az éjszakába.

A vádak miatt karitatív szervezetek élesen bírálják a brit belügyminisztériumot azért, mert a kormányhivatal megengedi, hogy az adófizetők nehezen megkeresett pénze a migránskísérők szexuális ragadozói életviteléhez járuljon hozzá. Az Amnesty International menekültügyi igazgatója emlékeztetett, hogy a belügyminisztérium jobban tenné, ha a migránsok deportálását nem alvállalkozókra bízná.

De ha mégis így tett, az a minisztériumot és vezetőit nem mentesíti a felelősség alól a szexturizmus ügyében sem.

A Mitie szóvivője útján közölte, hogy nem volt és most sincs tudomása, sem bizonyítéka a vádakban elhangzottakról, de a belső vizsgálat még tart.

A címlapi kép illusztráció!