Lelőttek egy izraeli katonára támadó palesztin merénylőt

Protest in Hebron 2022,Hebron,protest,West Bank Horizontal
Palesztinok tiltakozzanak Hebronban az izraeli erők Jenin város elleni rajtaütései ellen
Vágólapra másolva!
Lelőttek egy izraeli katonára támadó palesztin merénylőt vasárnap a ciszjordániai Hebronban - közölte az izraeli sajtó a helyi hatóságokra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a palesztin nő egy késsel támadt a katonára, aki könnyebb sebet kapott.
Izraelben az utóbbi két hétben tizennégy ember vesztette életét terrortámadásokban. A zsidó állam további merényletektől tart az iszlám böjti hónap (ramadán) alatt.

A biztonsági erők szintén Ciszjordániában lelőttek egy másik palesztin nőt, aki a felszólítás és figyelmeztető lövések ellenére megközelítette őket. Az izraeli sajtó szerint ez a nő fegyvertelen volt.

Palesztinok tiltakozzanak Hebronban az izraeli erők Jenin város elleni rajtaütései ellen Forrás: AFP/2022 Anadolu Agency/Mamoun Wazwaz

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap számolt be arról, hogy Nabluszban mintegy száz palesztin behatolt a zsidó hagyomány szerint a bibliai József sírját rejtő épületbe, ahol gyújtogattak, romboltak, és összetörték a sírhely köveit.

Az izraeli hadsereg vasárnapról hétfőre virradóra már második éjjel tartott razziákat és vett őrizetbe terrortevékenységgel gyanúsított palesztinokat Ciszjordánia északi részén, Szamariában, Dzsenin és Nablusz környékén a csütörtök esti, három emberéletet kioltó tel-avivi merénylet után.