Tűz ütött ki egy londoni toronyház tizenhetedik emeletén - videó

London torony tűz lángok kigyulladt
A fővárosi tűzoltóság 15 járművet és 125 tűzoltót küldött ki.
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy toronyház hétfőn Londonban - írja a Sky News. A lángok a tizenhetedik emeleten csaptak fel, a lakók nem hallottak riasztást.
Vágólapra másolva!

Több lakos is állítja az eset kapcsán, hogy semmilyen tűzriasztó jelzést nem hallottak, a lángok egyszer csak felcsaptak a toronyházban.

A Whitechapel High Street-i toronyhoz a fővárosi tűzoltóság 15 járművet és 125 tűzoltót küldött ki.

Szemtanúk szerint az ablaküvegek kitörtek és a földre zuhantak, az ablakokon pedig dőlt ki a füst. Néhányan azt mondták a Sky Newsnak, hogy a tüzet közzétették a közösségi médiában, amit már azelőtt láttak, mielőtt az épületvezetés értesítette volna őket.

Az épület vezetői elmondták, a szabályzat alapján

a füstelvezető rendszer ilyenkor aktiválódik - most is működött - , de a lakásokban és a közös helyiségekben nincs hangriasztás.

A tűzoltók kimentettek egy nőt, aki a 17. emeleten rekedt. Egy helyen a lángok átterjedtek egy erkélyre a 18.emeleten, később már a 19. emeletről is látni lehetett a tüzet. A helyszínen egy drón és egy helikopter is volt.

Chris Jenner állomásparancsnok elmondta, hogy a tűzoltók professzionalizmusának, kemény munkájának és gyors intézkedéseinek köszönhetően korlátozták a blokkban keletkezett károkat, és

sikerült megelőzniük a súlyos sérüléseket is.

Sharon Atwal a 16. emeleten lakik - közvetlenül a tűz helye alatt - azt nyilatkozta a Sky Newsnak, hogy az eset rémisztő volt, mindenki dörömbölt az ajtókon és kiabáltak, hogy tűz van.

A folyosók pillanatok alatt megteltek füsttel.

Az épületet 2018-ban adták át, ami 22 szintes, több mint 7000 négyzetméter üzletterületből, 97000 négyzetméter kereskedelmi irodaterületből és 207 lakólakásból áll.

A tűz oka egyelőre ismeretlen, a körülményeket még vizsgálják.