Parfümmel ölte meg véletlenül élettársát egy nő

Dawn Sturgess, mérgezés, baleset, méreg, talált, anglia
SALISBURY, ENGLAND - JULY 06: Emergency workers in protective suits search around John Baker House Sanctuary Supported Living after a major incident was declared when a man and woman were exposed to the Novichok nerve agent on July 6, 2018 in Salisbury, England. The couple, named locally as Dawn Sturgess 44, and Charlie Rowley, 45 were taken to Salisbury District Hospital on Saturday and remain there in a critical condition. In March, Russian former spy Sergei Skripal and his 33-year-old daughter Yulia were poisoned with the Russian-made Novichok in the town of Salisbury. British Prime Minister Theresa May has accused Russia of being behind the attack on the former spy and his daughter, expelling 23 Russian diplomats in retaliation. (Photo by Jack Taylor/Getty Images)
Vágólapra másolva!
2018 júniusában meghalt Dawn Sturgess, aki Angliában ugyanazzal a Novicsok típusú idegméreg-hatóanyaggal került érintkezésbe, amelytől négy hónappal korábban Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal is súlyos mérgezést szenvedett. Charley Rowley-t, a férfi akkori élettársát mai napig lelkiismeretfurdalás gyötri.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, 2018 nyarán Charlie Rowley és élettársa, a háromgyerekes Dawn Sturgess is súlyos mérgezést szenvedett, miután Salisburyben megtalálták a méreganyagot tartalmazó, a Szergej Szkripal elleni támadás elkövetői által elhajított parfümös fiolát.

Rowley hosszas kezelés után felépült, Dawn Sturgess azonban 2018 júliusban meghalt a kórházban.

A nő a Daily Star oldalán közzétett videóban emlékezett meg a szörnyű esetről, amit a mai napig nem tud feldolgozni. Charlie Rowley 18 hónap együttélés után veszítette el élettársát és egyben lelkitársát, Dawn Sturgesst.

A mentők védőöltözetben kutatnak a John Baker House Sanctuary Supported Living környékén, miután bejelntést kaptak 2018. július 6-án, hogy egy férfit és egy nőt Novichok idegméregnek tették ki az angliai Salisburyben. Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Jack Taylor

Dawn egy támogatott lakhatási programban volt benne, amelyet hajléktalanok számára hoztak létre. A háromgyerekes anyuka elmondta, ő is volt hasonló helyzetben. Támogatták egymást és jól megvoltak együtt. Később sok olyan holmijuk lett az otthonukban, amit mások kidobtak a kukába, de ők fel tudták használni.

Egyszer egy szemetesben talált egy parfümöt, drágának nézett ki, zsebre vágta és eltette.

Mint utóbb kiderült, megtalálta a Novicsok üveget, amit a rendőrök hiába kerestek.

A rendőrség és a biztonsági szolgálatok szerint a mérget korábban egy parfümös fiolából juttatták Szergej Szkripal házának kilincsére, amit aztán eldobtak.

Charlie Rowley hetekkel később ugyanezt az üveget találta meg, amely miatt végül mindketten súlyos mérgezéses tünetekkel kerültek kórházba. Mivel

Down Sturgess a csuklójára fújta a szert, így ő kapta a legnagyobb dózist

a mérgezést szenvedett négy ember közül. A fiolát a Scotland Yard nyomozói meg is találták Rowley házában.

Charlie-t három hétig kezelték kórházban, ennyi idő volt szükséges a felépüléshez. Azóta bűnösnek érzi magát az eset miatt, annak ellenére, hogy maga az orosz nagykövet közölte vele, hogy ez nem az ő hibája.

Dawn családja is megértette, hogy baleset történt, és továbbra is jó a kapcsolatuk Charlie-val.