Letartóztattak egy férfit a 22 éves ír tanárnő meggyilkolása ügyében

Ashling Murphy
Vágólapra másolva!
Futni indult az a 22 éves általános iskolai tanárnő, akit nem sokkal később holtan találtak a Tullamore-ban található Canal Grande partján, Írországban. Az esetről az Origo is beszámolt.
Vágólapra másolva!

Ashling Murphy fiatal tanárnő január 12-én indult el futni, de többet nem látták élve. Futás közben brutálisan megtámadták, aminek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen belehalt. A holttestére két arra sétáló nő talált rá.

Az eset fényes nappal történt.

Az útszakaszon mindig sok a futó, valószínűleg ezt használta ki a gyilkos is. A Daily Star korábban egy 40 év körüli kelet-európai férfi letartóztatásáról írt, a rendőrség tájékoztatása szerint az őrizetbe vett férfit a Tullamore Garda állomáson tartották fogva.

A közlemény szerint kerestek még több olyan személyt, akik látták akár támadás nyomait, az áldozatot, vagy a gyanúsítottat a szörnyű bűncselekmény előtt vagy után.
A Sky News mostani információi szerint

egy 30 éves férfit tartóztattak le.

James Hogan, az iskola igazgatója így nyilatkozott:

Kollégái és ismerősei pozitív, mosolygós személyiségnek írták le a tanárnőt, aki kiváló sportember volt, sokan ismerték és szerették őt a helyi ír zenei közösségben is.