Henteskéssel gyilkolt a nyílt utcán Londonban, nem is ismerte az áldozatát

Vágólapra másolva!
A londoni Metropolitan Police egyik legmegbecsültebb munkatársa, Steve Keogh rendőrnyomozó elmondta, hogy bár rengeteg bűnözőt segített börtönbe juttatni, a kettős gyilkos Nicola Eddington volt a legdurvább eset eddigi munkája során. A nő hat évvel anyja megölését követően egy nap kiment az utcára, majd egy henteskéssel a kezében ok nélkül halálra szúrt egy asszonyt, miután előtte sikertelenül próbált megölni egy másik nőt. 37 év börtönt kapott, feltehetőleg narcisztikus személyiségzavarban szenvedhet, mert semmiféle érzelmet, empátiát vagy bűntudatot nem tanúsított sem a nyomozás során, sem a tárgyaláson, ami szó szerint megijesztette a rendőrt.
Vágólapra másolva!

Steve Keogh, aki ekkor már több mint egy évtizede dolgozott a Metropolitan Police-nál, elmondta, hogy munkája során

számtalan kegyetlen bűnözővel találta már szembe magát, de ez az eset szó szerint halálra rémítette.

A férfi 2011 októberében, a második gyilkossági ügy után fogta el és juttatta börtönbe a nőt.

Eddington egy lopott henteskéssel járta az utcákat, majd gondolt egyet és halálra szúrt egy ártatlan idegent, Sally Hondkint. Előtte megpróbálta megölni a 22 éves Kerry Clarkot is, aki szintén nem vétett neki semmit.

- mondta a rendőr, aki csapatával együtt eddig a rájuk bízott gyilkossági ügyek 90%-át sikeresen felderítette.

Hozzátette, hogy a nő

a narcizmus egyértelmű jeleit mutatta, és saját magára kiemelt jelentőségű személyként tekintett, viszont az empátia teljes mértékben hiányzott belőle, szinte értelmezni sem tudta ezt a fogalmat.

Mint kiderült, 2005-ben,

hat évvel a kettős gyilkosság előtt anyját, a 60 éves Mariont kilenc szúrással végezte ki Sussexben.

Ekkor mentális állapota miatt határozatlan időre őrizetbe vették, ám négy év múlva szabadon engedték. Később a rendőrök mentálhigiénés szakemberek segítségét kérték, hogy újra őrizetbe kerüljön, mert attól rettegtek, hogy újra gyilkolni fog. A félelmük pedig be is igazolódott.

2011. október 10-én a greenwichi Queen Elizabeth Kórház egyik kórtermének zárt ajtaját felfeszítette, és mire észrevették volna, már árkon-bokron túl volt.

Első dolga volt egy kést vásárolni egy üzletben, amivel megpróbált megölni egy nőt Bexleyheathben, ám még időben lefegyverezték, így az áldozat túlélte, ő pedig el tudott menekülni. Ám ezután sikerült ellopnia egy kést egy hentesboltból, amellyel . Így kettős gyilkosság, illetve gyilkossági kísérlet miatt 37 év börtönre ítélték,

melyből nem szabadulhat feltételesen.

Keogh szerint,

ha Eddington egy napon szabadlábra kerülhetne, szinte biztosan újra gyilkolna

- írja a DailyStar.