Életveszélyes netes kihívást ajánlott az Amazon hangasszisztense egy tízéves kislánynak

Alexa Amazon
Amazon's Echo Spot device powered by its Alexa digital assistant is seen at the Consumer Electronics Show in Las Vegas on January 11, 2019. (Photo by Robert LEVER / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy életveszélyes netes kihívást ajánlott fel egy tízéves kislánynak az Amazon hangasszisztense. Az eset után a cég frissítette az Alexát.
Vágólapra másolva!

Frissítette az Amazon az Alexa nevű hangasszisztens szolgáltatását, miután azt a kihívást ajánlotta egy tízéves kislánynak, hogy félig dugja be a telefonja töltőjét a konnektorba, majd érintse meg egy érmével - írja a BBC.

Frissítette az Amazon az Alexa nevű hangasszisztens szolgáltatását, miután egy életveszélyes netes kihívást ajánlott egy tízéves kislánynak Forrás: AFP/Robert Lever

A "penny challenge"-t ajánlotta

Az esetről a kislány édesanyja számolt be a Twitteren. Kristin Livdahl azt írta, hogy a kislányal korábban több edzést is végigcsináltak a YouTube-ról.

A lánya egy ehhez hasonló feladatsor keresésére adott utasítást az Alexának, a hangasszisztens pedig az úgynevezett "penny challenge"-t ajánlotta számára, amit az interneten böngészve talált.

Kristin azonban azonnal közbelépett, amint meghallotta, mit ajánl Alexa a gyereknek,

de mint írta: a lánya okosabb volt annál, hogy ezt a kihívást teljesítse.

Frissítették a hangasszisztenst

A penny challenge körülbelül egy éve kezdett terjdeni a TikTokon és más közösségi oldalakon.

A The Press 2020-as cikkében egy szakértő azt mondta, hogy

a kihívás súlyos sérüléseket, tüzet vagy más károkat is okozhat.

A BBC megkeresésére az Amazon azt válaszolta, hogy miután értesültek az esetről frissítették a hangasszisztenst, hogy a jövőben az ne ajánljon fel hasonló kihívásokat a felhasználóknak.